Konya'da askeri uçak düştü: 2 şehit

Konya'da askeri bir uçağın düştüğü bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2015 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da askeri uçak düştü: 2 şehit

Konya'da askeri bir uçağın düştüğü bildirildi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan F-4 tipi askeri uçağın Karatay bölgesinde düştüğü ve olay yerine arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtildi.

Konya valisinden açıklama

Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.

TSK: 2 PİLOT ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.

Şehit pilotların kimliği belli oldu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Erdoğan, Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Konya'da düşen askeri uçakta bulunan iki pilotun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak, bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'e taziyelerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber