Okul müdürü mahkeme kararıyla görevine iade edildi

EDİRNE Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geçen yıl okul müdürü olarak görevlendirilecek öğretmenler için açtığı sözlü sınavda, 75 puan altında olduğu için, 'Değerlendirme yapılamadı' sonucuyla görevden alınan Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve eski okul müdürü Mustafa Gücüyüner, Edirne İdare Mahkemesi'nin kararıyla görevine iade edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mart 2015 12:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Okul müdürü mahkeme kararıyla görevine iade edildi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 16-22 Ekim 2014 tarihleri arasında yaptığı 'İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilecekler için yapılan sözlü sınavda 56 puan ile 'Değerlendirme yapılamadı' sonucu alan Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve eski okul müdürü Mustafa Gücüyüner, görevine iadesi için Edirne İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı. Edirne İdare Mahkemesi'nin verdiği kararda, "Dava konusu işlemlerin uygulanması veya uygulanmaya devam edilmesi halinde, yöneticilik görevinin haksız yere sona ermesinden ötürü davacı açısından manevi olarak da telafisi güç veya imkansız zararın doğacağı değerlendirilmiştir. Açıklanan nedenlerle, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin uygulanması halinde yukarıda belirtilen telafisi güç zararlar doğacağından, 2577 sayılı kanunun 27'nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere, 12.02.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı. Gücüyener'in, Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne idare tarafından 7 gün içinde itiraz edilmediği takdirde 30 gün içerisinde görevine geri döneceği kaydedildi.

"UMARIM BU KARAR EMSAL OLUR"

Mustafa Gücüyüner, mahkemenin göreve iade kararını değerlendirerek, "9 yılda 7 tane takdir ve başarı belgesi ödülüm olduğu halde 75 puan altı bırakılarak 'başarısız' ilan edildim, o belgeleri neden verdiniz? Türkiye'de benim durumumda olan 8 bin civarında okul yöneticisi var. Umarım bu karar emsal olur" dedi.

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber