Devletin Valisi paralele çalışmış

Bursa'da adeta Paralel Yapı'nın valisi gibi çalışan eski vali Şahabettin Harput Yapı'nın kullandığı hastane binasının kira sözleşmesini, evrak oyunuyla 10 yıl uzattı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Mart 2015 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin Valisi paralele çalışmış

TUNA ÇAM

ParalelYapı'ya hizmet eden eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un, görevden alınacağını anlayınca, Paralel Yapı'ya ait Bahar Hastanesi'nin devlete ait binasının kira sözleşmesini 10 yıl uzattığı ortaya çıktı. Görev yaptığı dönemde devletin değil Paralel Yapı'nın valisi gibi çalışan ve yapıya gelir sağlamak için devletin bütün imkanlarını seferber eden Şahabettin Harput'un bir peşkeşi daha ortaya çıktı. Bursa'nın tam merkezi olan Çarşamba Semti'ndeki 8 katlı ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulu binanın kira sözleşmesi 2012'de sona erdi. İl Genel Meclisi de kira sözleşmesini sadece 1 yıl uzattı.

İKİNCİ BİNAYI DA VERMEK İSTEDİ

Eski Vali Haprut ise hastanenin yanında bulunan ve yine İl Özel İdaresi'ne ait ikinci binayı da hastaneye tahsis etmek için çalışmaya başladı. Fakat bu sırada merkeze çekileceğini öğrenince, bu kez de hastanenin faaliyet gösterdiği binanın kira sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin daha fazla gelir elde etmek için binanın, başka teklifler alınarak yeniden kiralanması teklifine karşı çıkan Şahabettin Harput, Özel Bahar Hastanesi'nin kira sözleşmesinin 2013 mayısından itibaren 10 yıl uzatıldığı yönündeki kararı İçişleri Bakanlığı'na yolladı. Durumu fark eden İçişleri Bakanlığı ise kanunlara vurgu yaparak kamuya ait binanın teklif alınarak ihale usulü yeniden kiralanması gerektiğini belirtti. Bakanlığın cevabı üzerine Şahabettin Harput, kira sözleşmesinin uzatıldığından hiç bahsetmeden binanın yeniden kiralandığını gösteren yazıyı, İçişleri Bakanı'na göstermeden müsteşar vasıtasıyla onaylatmayı başardı. 3 ay sonra da görevden alındı. Ancak Özel Bahar Hastanesi, aylık 94 bin TL'ye 10 yıl daha kiralamış oldu. Binanın mülkiyeti ise İl Özel İdaresi kapanınca Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

'KİRASI EN AZ 300 BİN TL OLMALI'

Bölgedeki emlakçılar, metro istasyonun tam karşısında ve kentin en işlek yerinde bulunan binanın kira bedelinin en az 300 bin TL olması gerektiğini, alışveriş merkezi yapmak isteyenlerin ise 500 bin TL'yi gözden çıkartabileceklerini söyledi. Bu arada hastanenin talebi üzerine binada tadilat yapılırken, klimaların da devletin bütçesinden yaptırıldığı, hastane yönetiminin izin almadan yaptırdığı kafeteryayı da kiraya verip gelir sağladığı belirlendi.

PARALEL İMAMLA...

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput (sağda), Paralel Yapı'nın Bursa imamı Cansun Sarıyıldız ile birlikte... Eski vali daha önce de 80 milyon TL değerindeki 63 dönümlük araziyi yıllık sadece 159 bin TL'ye Paralel Yapı'ya ait Orhangazi Üniversitesi'ne tahsis etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber