Güvenlik Paketi'nin 3'te 1'i geçti

Beş bölüm ve 132 maddeden oluşan İç Güvenlik Paketi'nin ilk iki bölümlük 46 maddesi Meclis'ten geçti. 16 saat süren görüşmelerde tansiyon yine yüksekti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Mart 2015 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik Paketi'nin 3'te 1'i geçti

UĞUR BECERİKLİ

TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Paketi'nin 2'nci bölümü, kavgalar ve tartışmalarla birlikte tamamlandı. TBMM Genel Kurulu'nun, önceki gün 14.00'te başlayan mesaisi, 16 saat 45 dakika sürdü. Kabul edilen 8 maddeye göre, Polis Akademisi Başkanı'nın yanı sıra dekan, enstitü müdürü ve enstitü sekreteri, polis meslek yüksekokulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve bunların yardımcılarıyla her kadrodaki öğretim elemanları ve idari personelin görevleri, düzenleme yürürlüğe girince sona erecek ve kadrolarıyla ilişkileri kesilecek.

YORGAN KAVGASI

MHP Kocaeli Milletvekilli Lütfü Türkkan'ın sözleri, gerginlik yaşanmasına neden oldu. 42'nci madde üzerinde söz alan Türkkan, hükümetin terörle mücadele adı altında düzenlemeler getirdiğini anımsattı. Türkkan'ın "yorgan benzetmesi" tepkilere neden oldu. Geri adım atmayan Türkkan bu kez de "Yalan söyleyen kimse yalancının ta kendisidir. Cumhurbaşkanınız, Başbakanınız, MİT Başkanınız, İçişleri Bakanınız; alayınız teröristin yorganının altındasınız. Yazıklar olsun size" karşılığını verdi. Tartışmaların büyümesi üzerine, AK Partili vekillerin talebi üzerine, Türkkan salondan çıkarıldı. Aradan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da söz alarak, "MHP Grubu olarak bu ifadeleri kabul edilemez ve onur kırıcı bulduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi ve tutanaklardan bu sözlerin çıkarılmasını istediklerini söyledi. Türkkan savunma yapmazken, 2 birleşim Meclis'ten çıkarma cezası oylanarak, kabul edildi.

GÜVENLİK PAKETİNE DÖRT GÜNLÜK MOLA

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri tartışmalı ve kavgalı geçen İç Güvenlik Paketi'ne 4 günlük ara verildi. TBMM Genel Kurulu'nun İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri nedeniyle sabahlara kadar çalışması milletvekillerini yorgun düşürdü. İktidar ve muhalefet anlaşarak, görüşmelere pazartesi devam edilmesi yönünde karar aldı. Dün açkapa yaparak çalışmayan Meclis bugün de aç-kapa yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber