Kız öğrenciler, Safinaz Öretmen için yol kapattı

KARS Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Safinaz Öretmen'in ölümünde ihmal olduğunu ileri süren bir grup kız öğrenci, eksi 12 derecede yol kapatıp yurt yönetimini protesto etti. Yoldan geçen ve içinde hasta bulunan bir ambulansı sarsan öğrenciler, Vali Günay Özdemir'le görüşmelerinin ardından eylemlerine son verdiler.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mart 2015 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kız öğrenciler, Safinaz Öretmen için yol kapattı

Bin 100 öğrencinin kaldığı Paşaçayır Mahallesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Safinaz Öretmen, dün sabah saatlerinde memleketinden geldikten sonra gittiği odasında "nefes alamıyorum" dedikten sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Öretmen'in ölümünde ihmal olduğunu ileri süren arkadaşları gece geç saatlerde, Paşaçayır yolunu trafiğe kapattı. Ambulansın geç çağrıldığını ileri süren öğrenciler, yurt yönetimini suçlayarak istifaya çağırdılar. Havanın eksi 12 derece olması nedeniyle öğrencilerden bazıları yurda geri dönerken yaklaşık 300 öğrenci, Valiliğe yürümek istedi. Olay yerine gelen polislerin ikna edemediği grup, sloganlar eşliğinde yürürken bu sırada yoldan geçen ve içinde hasta bulunan bir ambulansı durdurdular. Ambulansı tekmeleyen ve yumruklayan kız öğrenciler içerisinde hasta olduğunu öğrendikten ambulansı bırakıp yürümeye devam ettiler. Öğrenciler zaman zaman 'Ölmeye değil, okumaya geldik ve Yurt Yönetimi istifa, Valiyi istiyoruz" gibi çeşitli sloganlar atarak koştu. Yürüyüş sırasında fenalık geçiren kız öğrenciler, polis arabalarıyla hastaneye götürüldüler.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞTÜ

İlk olarak Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman olay yerine gelerek öğrencileri ikna etmeğe çalıştı. Islık ve alkışlarla sık sık sözünü kesilen Emniyet Müdürü Karaduman, öğrencilere sorunlarını dinleyeceklerini ve ilgileneceklerini söyledi. Karaduman'ın ardından Vali Günay Özdemir de gelerek öğrencilerle görüştü. Vali Özdemir, öğrencilere kendisinin vali olduğunu anlatmakta güçlük çekti. Polisin yürümelerine izin vermediği öğrenciler, Vali Özdemir tarafından ikna edildi. Yurda dönen öğrencilere Vali Özdemir, Safinaz Öretmen'in adli tıp raporunun ardından kesin ölüm nedeninin belirleneceğini, ayrıca yurtta yapacakları incelemelerle birlikte idari soruşturmanın başlatılacağını ve varsa ihmali olanların onlar hakkında da gerekli cezai işlemlerin başlatılacağı sözünü verdi.

Vali Özdemir ve Emniyet Müdürü Karaduman yaklaşık 2 saat öğrenciler ile görüşerek yurtta incelemelerde bulundu. Vali Özdemir'in ikna çabalarının ardından yaklaşık 5 saat süren eylem sona erdi. Eylemin ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler gece saat 02.15'te yurttan ayrıldılar.

Polis, yurt çevresinde geniş çaplı önlem almaya devam ederken, KYK bölge müdürlüğünden de bir ekip yurda gelerek idarecilerle görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber