Ehliyetteki yanlış bilgi düzeltiminden para alınmamalı

Vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü'nden almış olduğu sürücü belgesinde bazı bilgilerin yanlış düzenlendiğini fark etti ve sürücü belgesinin yenilenmesi talebinde bulundu. Ancak yeniden düzenlenecek ehliyet için vatandaştan tekrar işlem ücreti istendi. Kamu Denetçiliği Kurumu İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdi ve vatandaşın mağduriyeti giderildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mart 2015 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ehliyetteki yanlış bilgi düzeltiminden para alınmamalı

Şikayetçi vatandaş, gerekli ödemeleri yaparak İl Emniyet Müdürlüğü'nden almış olduğu sürücü belgesinde bazı bilgilerin yanlış düzenlendiğini fark etti ve sürücü belgesinin yenilenmesi talebinde bulundu. Ancak yeniden düzenlenecek ehliyet için vatandaştan tekrar işlem ücreti istendi. Haksızlığa uğradığını düşünen vatandaş, idarenin hatalı olması sebebiyle kendisinin tekrar ödeme yapmak zorunda bırakılmasının hakkaniyete uygun olmadığı iddiası ile Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

Şikayeti haklı bulan Kamu Denetçiliği Kurumu İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdi ve vatandaşın mağduriyeti giderildi. Görüşmeler sonucu vatandaş, herhangi bir ücret ödemeyerek yeni ehliyetini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber