İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS sonuçları açıklandı şimdi ne olacak?

1-2 Temmuz 2006 tarihleri arasında dört oturumda gerçekleştirilen KPSS sonuçları 31/07/2006 tarihi itibariyle ÖSYM tarafından açıklanmıştır. 202 bini eğitim bilimleri olmak üzere sınava toplam 400 bine yakın aday katılmıştır. ÖSYM'nin sitesinden sonuçları bakan adaylar birden fazla puan görecektir. Bu puanların ne anlama geldiği ve bundan sonra ne olacağına ilişkin detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Hangi puan ne işe yarıyor?

- Öğretmen atamalarında KPSS 10,
- Memurluk kadroları olarak bilinen KPSS-B kadrolarında KPSS 3,
- Müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarında ise diğer KPSS puanları kullanılmaktadır.

2- KPSS-B'de süreç nasıl işleyecektir?

KPSS-B için kullanılan puan türü KPSS 3'tür. Sadece bu puan ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmelerde kullanılacaktır. Sonuçları öğrenen adaylar şuan için sadece Devletin boş kadroları yayımlamasını beklemelidir. (KPSS sınav kılavuzunda yer alan kadrolar sadece KPSS-A kadrolarıdır.)

3- Yaş şartı nasıl olacaktır?

Devletin boş kadroları ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanacaktır. ÖSYM'nin yapacağı bu işlemlere tercih veya yerleştirme işlemi denmektedir. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan ve içinde boş kadroları bulunduracak olan kılavuzda her kadronun karşısında yaş, askerlik, öğrenim durumu ve istenen belgelere dair bilgiler yer alacaktır. KPSS Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeye göre kamu kurumları kendi kurumsal yönetmeliklerinde düzenleme olmadığı müddetçe yaş sınırı koyamayacaktır. Örneğin DSİ mühendis alırken, eğer yönetmeliğinde mühendisliğe atama için bir yaş şartı yok ise KPSS kılavuzunda da yaş sınırı yer almayacaktır.

4- KPSS-A'da yaş sınırı uygulaması var

Yaş sınırı uygulaması sadece ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmelerde söz konusudur. Bu nedenle gerek KPSS-A gerekse de ÖSYM yerleştirmesi dışında kalan Adalet Bakanlığı ve TSK'ya bağlı askeri kurumlara yapılacak memur alımlarında yaş sınırı uygulaması devam edecektir.

5- Branşım bazında kaçıncıyım?

Bu konudaki açıklamayı yapmaya ÖSYM yetkilidir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için bu bilgiyi yayımlamaktadır. ÖSYM, bugüne değin bu bilgiyi yayımlamamıştır. Bu yerleştirme döneminde de, yayımlayacağına dair bir bilgi elimize ulaşmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber