Memurlar.Net
  Memurlar.Net İlan | Forum | Kurs | Becayiş | Soru/Cevap | Karar | Anket | Üye | KPSS Tercih Robotu
AçıköğretimKamu PersoneliKPSSMedya'dan HaberlerMevzuatÖğretmenÖzel KonularSınavlar ve Sorular
Anket
Adana belediye başkanı Aytaç Durak'a güveniyor musunuz?


Memurlar.Net

Bu haber aşağıdaki kategorilere eklenmiştir.
Medya'dan Haberler
Medya'dan Haberler > Maaş, Özlük Haklar ve Yasaklar

Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nde yüzlerce kişinin usulsüz şekilde emekli edildiği ve prim borçları olanların primlerinin de ödenmiş olarak gösterildiği ortaya çıktı. Yolsuzlukla ilgili bir memur tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Van Bağ-Kur Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle altı ay önce soruşturma başlattı.

Savcılık denetiminde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin takibinde yürütülen soruşturmanın ön raporları savcılığa sunuldu.

İnceleme sonucunda, 1995 yılından bu yana bazı kişilerin prim borçlarının ödenmiş gibi gösterilerek, emeklilik hakkı kazandığı ve sağlık hizmetlerinden yararlandığı iddia edildi.

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bağ-Kur'da bilgi işlem memuru olarak görev yapan bir kişiyi gözaltına alındı.

Prim verilerini bilgisayara aktaran zanlı çıkarıldığı mahkemece, 'kamu kurumunu dolandırmak' suçundan tutuklandı.

Zanlının 600 kişinin prim borcunu ödemediği halde ödemiş gibi göstererek devleti zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı

Bu haber 1,602 defa okundu.

Yorumlar   Yorum yaz   İlgili haberler
Memurlar.net mobile ile artık cebinizde
İletişim | Reklam | Sitene ekle      1999 - 2010 © Memurlar.Net.