İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İç Güvenlik Paketi'nde 5 madde daha kabul edildi

Kabul edilen maddelere göre, askeri nitelikte olmayan görevleri sebebiyle işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı görevi başında kalmasında sakınca görülen jandarma personeli görevinden uzaklaştırılabilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2015 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç Güvenlik Paketi'nde 5 madde daha kabul edildi

Genel Kurul'da İç Güvenlik Paketi üzerinde görüşmeler devam ediyor. Genel Kurul'da, tasarının 5 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, askeri nitelikte olmayan görevleri sebebiyle işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı görevi başında kalmasında sakınca görülen jandarma personeli, İçişleri Bakanı tarafından görevinden uzaklaştırılabilecek. İl jandarma komutanı hariç olmak üzere, il jandarma komutanlıklarında görevli personel, vali tarafından görevden uzaklaştırılabilecek. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında, en geç 10 gün içinde ön inceleme veya soruşturmaya başlanacak.

Görevden uzaklaştırılanlar yaptıkları görevden alıkonulmuş olacak. Bu kişilerin görev yerleri değiştirilebilecek veya başka görev verilmeyebilecek. Görevden uzaklaştırılanlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenecek. Haklarında soruşturma izni verilmemesine, soruşturmaya veya kovuşturmaya yer olmadığına, beraatına, her ne sebeple olursa olsun kamu davasının düşmesine veya ortadan kaldırılmasına karar verilenlerin ödenmeyen veya eksik ödenen her türlü özlük hakkı ödenecek.

Jandarmanın askeri görevleri haricindeki diğer görevleriyle ilgili eylem ve işlemleri; İçişleri Bakanlığı, valiler ve kendi amirleri tarafından denetlenecek ve teftiş edilecek.

İl jandarma komutanı ile merkez ilçe jandarma komutanı hakkında il valisince, ilçe jandarma komutanı hakkında kaymakamın değerlendirmesi alınarak il valisi tarafından her yılın sonunda askeri görevleri haricindeki diğer görevleriyle ilgili değerlendirme raporu düzenlenecek. Değerlendirme raporları personelin terfi, ödüllendirme, atama ve yer değiştirmesinde dikkate alınacak.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine Akşener, saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Çalışma süresine ilişkin tartışma yaşandı

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çalışmaların geç saatlere kadar sürdürülmesine tepki gösterdi. Milletvekillerinin yanında Meclis çalışanlarının da bu konuda mağdur edildiğini belirten Kaplan, "Bu saatte çalışan sektörler hastanelerin acil servisleri, işkembe salonları, pavyon ve barlardır. Meclis'te kölelik düzeninde bu çalışma tarzını insan haklarına aykırı buluyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Genel Kurul'un saat 15.00'te açıldığını ancak saat 23.00'te gündeme geçildiğini, bunun, muhalefetin çalışmaları engelleme çabasından kaynaklandığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iktidar partisinin uzlaşmadan yana olmadığını, kendilerinin de muhalefet olarak, dayatmaya karşı İçtüzük haklarını kullandıklarını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yürütmenin yasamaya dayatmada bulunduğunu, bu nedenle Meclis'in geç saatlere kadar aralıksız çalıştırıldığını savunarak, bunu kabul edemeyeceklerini söyledi.

Daha sonra yerlerinden söz alan muhalefet milletvekilleri, çalışma süresine ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Bu sırada AK Parti'li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere birleşime ara verdi. Aranın ardından tasarı üzerinde görüşmelere devam edildi.

Muhabir: Kubilay Çelik, Melda Çetiner Karagöz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber