Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mart 2015 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Erzurum ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber