Vekil ile tartışan emniyet müdür vekili Merkez'e alındı

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da yapılan fındık mitinginde Milletvekili Eyüp Fatsa'yla tartışan İl Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler, İçişleri Bakanı Aksu tarafından görevden alındı

Hükümetin fındık politikalarını protesto etmek amacıyla Ordu'da önceki gün düzenlenen mitingin isyana dönüşmesi başkent Ankara'yı karıştırdı. İçişleri Bakanlığı olayı incelemesi için iki müfettiş görevlendirirken, Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler merkeze alındı.

 protesto edildiği eylemde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fındık ihracatı yapan danışmanı Cüneyd Zapsu'nun maketinin yakılması ve otoyolun trafiğe kapatılması Ankara'da tepki yarattı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ordu olayının da tartışıldığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından makamına döner dönmez iki önemli belgeyi imzaladı.

Aksu, olayın incelenmesi için iki müfettiş görevlendirdi. Aksu, ikinci imzasıyla da halen Ordu'da vekâleten görev yapan Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler'i merkeze aldı. Aksu, bir süre önce Güler'i vekâleten Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne atamıştı.

Eyüp Fatsa'yla tartıştı

Fındık mitingi sırasında bir milletvekilinden gelen telefona, "Ne yapacağım? Bu insanları öldürecek miyim? Gel kendin konuş" diyerek tepki gösteren İl Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler, görevden alınmadan önce Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirinin olaya ilişkin sorularını yanıtlarken, "Bunlar önemli şeyler değil. Vekilin ismi bende saklı kalsın. O görüşme stresten kaynaklanan bir durumdu" açıklamasında bulunmuştu.

Fatsa: Görüştüm

Emniyet Müdür Vekili Güler'in telefonda görüştüğü kişinin AKP Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa olabileceği ileri sürüldü. Fatsa, Emniyet Müdürüyle telefon görüşmesi yaptığını doğruladı. Ancak, Güler'le tartışan kişinin kendisi olup olmadığını söylemedi. Fatsa, "Olaylar beni çok üzdü. Mitingde fındık üreticilerinden başka herkes vardı. PKK, DHKP/C, TİKKO gibi yasa dışı örgütler de burada boy gösterdi. Bunun fındıkla ne alakası var?" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber