SGK prim borçlarını faiziyle tek seferde kesecek

SGK, eczacılara tebligat yapmadan, eczacının ya da yanında çalıştırdığı işçilerin prim borçlarını yapılandırmaya izin vermeden tek seferde kesecek.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2015 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK prim borçlarını faiziyle tek seferde kesecek

MEDULA sisteminden ortaya çıkan durum ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, bunun eczacıları ciddi biçimde mağdur edeceğini savundu. Kızılay Hürriyet'e şunları söyledi:

SGK TALEBİMİZİ GERİ ÇEVİRDİ

"İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'dan prim borcu bulunan eczacıların da yararlandırılması, birliğimiz tarafından SGK Başkanından talep edilmişti. Ancak Kurum tarafından bu talep geri çevrildi ve bunun mümkün olmadığı belirtildi. Şimdi SGK eczacılara tebligat yapmadan ve aftan yararlandırmadan yaklaşık 20 bin lirayı bulan prim borcu ve gecikme zammı cezasını kendilerine yapılan ödemelerden tek seferde kesecek. Bu fatura kesen eczacının faturalarını ödeyemeyeceği ve çeklerinin geri döneceği anlamına geliyor.

2 BİN 500 ECZACI SIKINTI YAŞAYACAK

Biz TEB olarak şirket sahiplerine tanınan 'çalıştırdığı işçiden daha az pirim borcu ödeyebilir' maddesinden eczacıların da yararlanmasını, tebligat yapılmadan kesinti yapılmamasını ve prim borçlarının yapılandırılarak taksitlendirilmesini istiyoruz. Aksi halde pazartesi günü en az 2 bin 500 eczacımız sıkıntı yaşayacaktır.

SGK: KONU DEĞERLENDİRİLİYOR

SGK yetkilileri ise prim borçlarının taksitlendirilmesi ile ilgili çalışma yapıldığını, konunun değerlendirildiğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber