20 yaşın üzerindeki araçlar hurdaya ayrılabilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkan tanınması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2015 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
20 yaşın üzerindeki araçlar hurdaya ayrılabilmeli

Palandöken, yazılı açıklamasında, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 24 yaşından büyük araçların hurdaya ayrılmasına karşın, bu yıl 24 yaşında olacak araçların söz konusu imkandan yararlanamayacağını ifade etti.

Araçların hurdaya ayrılmasıyla ilgili düzenlemenin kalıcı olarak değiştirilmesi gerektiğini savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Yeni düzenlemede 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkan tanınmalı, bu araçların vergi ve trafik cezası gibi borçlarının tamamı silinmelidir. Yeni düzenlemenin ekonomiye etkileri son derece olumlu olacak. Hurdaya ayırma işleminin sürekli olması halinde çeşitli nedenlerle süreyi kaçırdığı için aracını hurdaya ayıramayanlar, gerekli şartlar oluştuğunda bu imkandan yararlanabilecektir. Bununla beraber esnafımızın uzun yıllar devreden borçlarının silinmiş olması, bunların yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarına devam etmelerini sağlayacak, ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye daha az zarar veren ve daha güvenli yeni model araçlar yollarda yerini alacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber