'Ülkücü, milliyetçi camianın başarısız lideri...'

MHP'nin 21 Mart'taki kongresinde Genel Başkanlığa aday olan Dr. Mesut Türker, bir basın toplantısı düzenleyerek, neden aday olduğunu anlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2015 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ülkücü, milliyetçi camianın başarısız lideri...'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 21 Mart'ta yapacağı 11'nci Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olan Dr. Mesut Türker, "Lider, han devleti yönetemiyorsa, davasını temsil edemiyorsa, halkını mutlu edemiyorsa, o lidere karşı, hakana karşı isyan meşrudur" dedi.

Milliyetçi Hareketin başına değişim amacıyla geçmeye talip olduğunu belirten Türker, 7 Haziran seçimlerinde de MHP'yi iktidara taşıyacaklarını söyledi.

Türker, "Bu kutlu davamızın bu gelinen noktada genel durumunun bu olmaması gerekirdi. Bu hareketin iktidar olması gerekiyordu. Fikir doğru, inanç doğru, hareket doğru, ülkü doğru ama maalesef bu davamız şimdiye kadar iktidar olamamıştır. Ülkücü, milliyetçi camianın başarısız bir lidere tahammülü kalmamıştır. Bu lidere saygısızlık olarak alınmamalı. Bizim karşı olduğumuz, tenkit ettiğimiz konu MHP üst yönetiminin yönetim şeklinedir. Milliyetçi, ülkücü hareket son yılların en kötü yönetimi ve maalesef başarısız yöneticileri ile yönetilmektedir" dedi.

Törelerinde lidere bağlılığın esas olduğunu vurgulayan Türker, "Bizim töremizde lidere, devlete bağlılık esastır. Ancak lider, hakan devletini yönetemiyorsa, davasını temsil edemiyorsa, halkını mutlu edemiyorsa, o lidere karşı, hakana karşı isyan meşrudur. Bu da Türk töresinin gereğidir. Bu nedenle Milliyetçi Hareket 18 yıldan beri başarısızlığa mahküm eden lidere karşı, ben ve delegasyonumuzla beraber, başkaldırıyoruz. Rahmetli başbuğumuz yaşayıp da bu günleri görseydi inanın kahrolurdu. Şimdi ise onun mutlaka kemikleri de sızlamaktadır. İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı" şeklinde konuştu. Milliyetçi hareketin geçmişte Türkiye ve dünya gerçekleri ile ilgili çok önemli fikirleri olduğunu hatırlatan Türker, "Maalesef şu andaki mevcut yönetim, fikrimizi tam olarak temsil edemediği için, maalesef Milliyetçi Ülkücü Hareketin bünyesindeki, 40 yıldan beri yetişmiş dava arkadaşlarımız siyaset yapmak arzusuyla başka siyasi adresleri tercih etmektedirler. Bu da bizi son derece üzmekte ve rahatsız etmektedir. Bu nedenle ben Milliyetçi Hareketin başına, değişim amacıyla, gayesiyle geçmek istiyorum. Bu değişimi de gerçekleştirmeye talibim. Ülkücü camiayı heyecanlandıracak, rakiplerimizi titretecek ve de Milliyetçi Hareket Partisini en kısa zamanda, önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde iktidara taşıyacak bir yönetim anlayışıyla delegasyonumuzun karşısına çıkıyoruz. Güçlü siyasetle, güçlü projelerle, güçlü kadrolarla 7 Haziran seçimlerinde biz halkımızın önüne çıkarak, şimdiye kadar hak ettiğimiz iktidarı talep edeceğiz" diye konuştu. Siyasi parti liderlerinin Bahçeli'den memnun olduğunu belirten Türker, "Şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman görüyoruz ki, siyasi partilerin liderleri, mevcut iktidar ve bizim dışımızdaki birçok ideolojik hareket, Sayın Devlet Bahçeli'den son derece memnunlar. Çünkü 18 yıldan beri, çok ciddi tescillenmiş bir başarısızlık var. Ama; üzüntülü olan, boynu bükük olan, iktidar arzusuyla yanıp tutuşan bir ülkücü camia var. Bu bakımdan,21 Mart olağan kongremizde ben delegasyonumuzun karşısına, onların bu beklentilerine cevap verebilmek için, onların yıllardan beri iktidar arzularını yerine getirebilmek için, aday olmuş bulunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber