'Yüksek Kurum Uzmanı' kadrosu teklifi

AK Parti'li Sertçelik ve arkadaşları Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile yüksek kurumlardaki uzmanların "Yüksek Kurum Uzmanı" kadrosuna atanmasını öngören kanun teklifi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2015 19:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Yüksek Kurum Uzmanı' kadrosu teklifi

AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik ve arkadaşları Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile yüksek kurumlardaki uzmanların "Yüksek Kurum Uzmanı" kadrosuna atanmasını öngören kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, yüksek kurum ve kurumlarda mesleğe özel yarışma sınavıyla uzman yardımcısı olarak alınıp 3 yıllık yetişme dönemini takiben özel yeterlilik sınavıyla uzman kadrosuna atananlar, başka bir işleme gerek kalmaksızın Yüksek Kurum Uzmanı kadrolarına atanmış sayılacak.

Bu kişilerin uzman ve uzman yardımcısı olarak geçirdiği süreler, Yüksek Kurum Uzmanı ve Yüksek Kurum Uzman Yardımcısı kadrolarında geçmiş sayılacak. Bu kişilerin Yüksek Kurum Uzmanı kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın ihdas edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber