20 Mart 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2015 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 Mart 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

- Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından resmi törenle karşılanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak.

- Erdoğan ve Poroşenko, baş başa görüşmenin ardından, IV. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na ve anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı yapacak.

- Poroşenko'nun onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak Erdoğan, Parlamento Başkanı Volodymyr Groisman ile görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Konukevi'nde, Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Kırım Tatarları Milli Meclis Başkanı Rıfat Çubarov ve Ahıska Türkleri temsilcilerinden oluşan heyeti, ayrı ayrı kabul edecek.

(Kiev)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçileri heyetini kabul edecek.

(TBMM/15.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Feshane'deki Burdur Günleri ile Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "100. Yılında Birinci Dünya Savaşı" etkinliğinin kapanış programında yer alacak.

(İstanbul/11.00/14.00/16.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Komisyon Üyeleri Valdis Dombrovskis, Karmenu Vella, Arias Canete ve Johannes Hahn ile görüşecek, düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu'nun düzenlediği 2015 Brüksel Forumu'nun açılış resepsiyonu ile Belçika Kralı Philippe'nin forumun üst düzey katılımcılarıyla yapacağı toplantıya katılacak

(Brüksel)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD'de, Stanford Üniversitesini ziyaret edecek, burada, "Uluslararası ve Ulusal Yeniden Bütünleşme Fırsatları" başlıklı panelde konuşma yapacak, Microsoft Teknoloji Merkezi ile elektrikli otomobil üreten Tesla firmasında incelemelerde bulunacak.

(San Francisco)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılan yatırımlarla ilgili toplantıda bulunacak.

(Ankara/10.00)

5- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Nevruz Bayramı kutlamalarına katılacak.

(Van/Elazığ)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığının Rixos Otelde düzenlediği, 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü'ne ilişkin törende yer alacak.

(Ankara/09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- İsrail'de yapılan genel seçimlerin yansımaları izleniyor.

(Kudüs)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin yurtdışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta, Kardemir Karabükspor-Torku Konyaspor ve Balıkesirspor-Eskişehirspor maçlarıyla başlayacak.

(Karabük/Balıkesir/20.00)

2- PTT 1. Lig'de 25. haftanın açılış maçında, Osmanlıspor, Albimo Alanyaspor'u misafir edecek.

(Ankara/19.00)

3- THY Avrupa Ligi Top 16 turu 11. hafta maçında, Fenerbahçe Ülker, İtalya'nın EA7 Emporio Armani ekibiyle karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

4- Voleybol Bayanlar 1. Ligi'nin 22. haftasında, Eczacıbaşı VitrA-Bursa Büyükşehir Belediyespor ve İlbank-Galatarasay Daikin müsabakaları oynanacak.

(İstanbul/15.00/Ankara/16.00)

5- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kura çekimi, İsviçre'de yapılacak.

(Nyon/13.00)

6- 50. Avrupa Karate Şampiyonası, ikinci gün müsabakalarıyla devam edecek.

(İstanbul/10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber