İngiliz Land Rover'u dize getiren Türk

Otomobili üretim hatasından dolayı perte çıkan işadamı Engin Yakut'un Land Rover'a açtığı davada mahkeme, markanın Türkiye'de yargılanmasına karar verdi. Dava 17 Eylül'de görülecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mart 2015 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İngiliz Land Rover'u dize getiren Türk

İş adamı Engin Yakut'un, Range Rover Vogue marka otomobilinin arızasının üretimden kaynaklandığının tespit edilmesi üzerine, araçların toplatılması ve geri çağrılması talebiyle açtığı davaya bakan mahkeme, Land Rover Ltd. Company yetkililerini duruşmaya çağırdı.

İngiliz otomotiv devi 17 Eylül'de Türkiye'de yargılanacak. Land Rover'a dava açan Türk olarak kamuoyunda ismini duyuran işadamı Yakut, İstanbul'daki bir galeriden, 2013 yılının mart ayında, 170 bin Euro karşılığında 34 PHJ 41 plakalı Range Rover Vogue model otomobil satın aldı. Henüz 450 kilometrede olan otomobiliyle 70-80 kilometre hızla seyreden Yakut, motordan aniden yanık kokusu geldiğini, kıvılcımlar çıktığını ve aracın hızla yağ boşaltmaya başladığını fark etti.

Olayı kaza yapmadan atlatan Yakut, otomobilin çekildiği distribütör Borusan Oto'dan, bir hafta sonra, 'motorun pert olduğu, şanzıman vidalarının iyice sıkıştırılmadığı için koptuğu ve üretim kaynaklı bir arıza yaşandığı' raporu aldı. Engin Yakut, olayla ilgili Land Rover Şirketi'ne 3 kez uluslararası tebligat yaparak, otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Şirketten cevap alamayan Yakut, İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi'nde 'araçları toplatma ve geri çağırma' davası açtı. Mahkeme de Land Rover Ltd. Company'e duruşmaya katılması için tebligat gönderilmesine karar verdi.

Trafikten toplatılabilir

Yakut, davayı kazandıkları takdirde Türkiye'deki tüm Range Rover'ların toplatılabileceğini belirterek, "Bu davayı kazanırsak Türkiye'deki tüm Range Roverlar'ın toplatılması gündeme gelecek. Hatta dünyadaki bütün Range Rover Vogue model yeni kasa araçların hepsini toplatabilme hakkını elde edeceğiz" diye konuştu. Engin Yakut, "Bu araçların trafikte olması büyük skandaldır. Bütün tüketicilerin can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Her an bir kaza olabilir. Bu araçlar için artık Avrupa kalite kaşesi olan 'CE' kaşesinin basılmaması gerekir. Devlet yetkililerini de bu konuda göreve davet ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca, Engin Yakut'un açtığı davada Tüketici Kanunun 24.maddesine göre, Türkiye'ye ithalatının durdurulması ve karayollarından men edilmesi de talep edildi. Engin Yakut, şunları söyledi: "Borusan hakkında gerekli soruşturma başlatılıp, Türkiye'de böyle hataları bulunan başka araçların olup olmadığının tespit edilmesi için Sn. Cumhurbaşkanımızın inceleme başlatmasını bekliyoruz."

Twitter'da trend topic oldu

Türk işadamı Engin Yakut'un İngiliz otomobil devi Range Rover'a açtığı dava dünyada da büyük yankı uyandırdı. Reuters tarafından 111 ülkesine Avrupa'dan servis edilip duyurulan haber, The Independent, London The News, Wall Street ve Focus gibi dünya medyalarında da yayınlandı. Dava, medyada geniş yer bulurken, konu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da atılan, 'landrovergameover' etiketli tweet'lerle 4 gün üst üste trend topic oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber