İlçede salgın nedeniyle okullar tatil edildi!

Düzce'nin Yığılca ilçesinde grip salgını şüphesiyle ilçe genelinde okullar tatil edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2015 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçede salgın nedeniyle okullar tatil edildi!

Yığılca ilçesinde görülen salgın nedeniyle okullar tatil edildi. İl Fıhsısıhha kararı ile okullar tatil edilirken, çocuklardan alınan numunelerde incelemeye gönderildi. Okula gitmeyen çocukların büyük bir bölümü evde dinlenirken, bir kısmı da büyükleri ile birlikte tarlaya giderek ailelerine yardımcı oldu.

Ahmet Gelen isimli veli okulların girip salgını nedeniyle kapatıldığını söyledi. Çocukları Kerim, Umut ve Onur ise 19 Mart günü okulla gittiklerinde öğretmenlerinin girip salgını nedeniyle tatil edildiğini söyleyerek eve gönderdiklerini söylediler.

Öğrencilerde bulaşıcı hastalığa rastlanmadı

- Düzce'nin Yığılca ilçesinde vücutlarında kızarıklık görülen öğrencilerde kızamığa rastlanmadı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Gökçeağaç, Sarıkaya ve Belen köylerindeki okullarda gerçekleştirilen sağlık taramasında bazı öğrencilerde döküntü ve kızarıklığa rastlandığı, bu nedenle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

Öğrencilerden alınan numunelerin laboratuvarda incelendiği kaydedilen açıklamada, "Tetkiklerde bulaşıcı hastalığa rastlanılmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle korkulacak durum olmadığı beyan edilmektedir. Kamuoyuna ve halkımıza duyurulur" ifadesine yer verildi.

Yığılca ilçesinde bazı öğrencilerde dün kızarıklık görülmesi üzerine kızamık salgınından şüphelenilmiş, taşımalı eğitimin yaygın olduğu ilçede salgın ihtimaline karşı ilk ve orta dereceli okullar iki gün tatil edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber