TTK'nın özelleştirileceği iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'nın özelleştirileceğini iddia eden maden işçileri, imza kampanyası başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2015 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TTK'nın özelleştirileceği iddiası

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirileceğini öne süren maden işçileri, Ereğli ilçesinde imza kampanyası başlattı.

Maden işçisi Salim Çalık, Devrim Bulvarı'ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde açılan stantta gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum ve yaşadığı kentin içinde bulunduğu sorunlara dikkati çekmeyi ve duyarlılık oluşturmayı sorumluluk gördüklerini söyledi.

TTK'da çalışan sayısının 9 binin altına düştüğünü, kömür üretilemediğini, madencilerin işçi açıklarına bağlı fiziki açıdan zorlandığını ifade eden Çalık, "Zonguldak, işsizler ve emekliler kentine dönüşmüştür. TTK Genel Müdürlüğünün norm kadrosuna göre kurumun 4 bin dolayında işçi açığı ve kayıtlara göre kentte 40 bin dolayında işsiz vardır. Kurumda 2002'de 18 bin 500 kişi çalışırken, o dönem TTK'ya 5 bin işçi alacağını vadeden iktidar partisi ve milletvekili adayları seçimden sonra sözünü unutmuştur. Aynı verileri esas almamız durumunda ise TTK'da en az 20 bin işçinin çalışıyor olması gerektiği açıktır" diye konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da imza kampanyasına destek verdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber