Karayolları'ndan 'Körfez geçiş köprüsü' açıklaması

(Körfez Geçiş Köprüsü kedi yolu kablosunun denize düşmesi) Olayda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durum söz konusu değil" - "Küçük boyutlu gemiler geçiş yapmaktadır. Kablo kaldırıldıktan sonra büyük gemilerin geçişine izin verilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2015 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karayolları'ndan 'Körfez geçiş köprüsü' açıklaması

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Körfez Geçiş Köprüsü'nde kedi yolu kablosunun denize düşmesiyle ilgili can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

AA muhabirine açıklama yapan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Körfez Geçiş Köprüsü'nün asma köprü kablo montajı için oluşturulan "kedi yolu" diye adlandırılan geçici çalışma platformunun doğu tarafı güney kule tepesindeki geçici bağlantı elemanından ayrılan kedi yolu kablosunun bugün saat 15.30'da denize düştüğünü ifade etti.

Olayda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durumun söz konusu olmadığını belirten yetkililer, şu anda bölgede küçük boyutlu gemilerin geçiş yaptığını kaydetti.

Kablonun kaldırılmasının ardından büyük gemilerin de geçişine izin verileceğini dile getiren yetkililer, olayın sebebinin teknik uzmanlarca detaylı olarak araştırıldığı belirtildi.

Halat koptu, gemi trafiği durdu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber