TEM'deki cephanelik MİT'i alarma geçirdi

Gebze'de çok sayıda silahın ele geçirildiği otomobille ilgili olarak MİT harekete geçti. İstanbul'da art arda baskınlar yapıldığı belirtildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2015 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEM'deki cephanelik MİT'i alarma geçirdi

MESUT IŞIK

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi ekipleri önceki gün ihbar üzerine TEM otoyolunda durdurduğu otomobilden adeta cephanelik çıktı. TEM otoyolundan İstanbul yönüne giden Gaziantep plakalı Mercedes marka bir otomobilde yapılan aramalarda bagajda ve çeşitli bölmelere gizlenerek yerleştirilmiş 22 uzun namlulu Rus yapımı tam otomatik silah, 1 adet Rus yapımı zırh delici Bixi silah, 8 el bombası ele geçirildi. Otomobilde ayrıca bu silahlara ait 2700 mermiye de el konuldu.

Suriye'den giriş yaptıktan sonra Şanlıurfa'dan gelip İstanbul istikametine gitmekte olan otomobilin içinde sürücünün yanı sıra hamile eşi ile 3-4 yaşlarında 1 çocuğun bulunduğu, sürücü ve eşinin gözaltına alındığı açıklandı. Ele geçirilen silahlarla ilgili soruşturmaya Emniyet'in yanı sıra MİT de dahil oldu.

İstanbul'da baskın

Soruşturmayı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü devralırken, otomobilde bulunan ve gözaltına alınan sürücü ve hamile eşinin sorguları devam ediyor. Sorgu sırasında kadının bir ara hamileliğin de etkisiyle baygınlık geçirmesi nedeniyle hastaneye götürüldüğü de anlaşıldı. Polisin ifadelerden edinilen bilgiler doğrultusunda İstanbul'da ART arda bazı yerlere baskınlar yaptığı da öğrenildi. Ancak silahların kimlere ve ne amaçla götürülmekte olduğunu konusunda ise soruşturma devam ettiği için açıklama yapılmıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber