BİLSEM sınavı bugün yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) gidecek üstün yetenekli öğrencileri tespit etmek için bugün Türkiye genelinde ilk kez merkezi sınav yapıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BİLSEM sınavı bugün yapılıyor

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, BİLSEM öğrenci seçimi, ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 64 il ve ilçe merkezinde yapılıyor. Türkiye genelinde sınıf öğretmenlerinin aday gösterdiği 2, 3 ve 4. sınıf öğrencisi 228 bin çocuk sınava alınacak.

Sınavda, 2. sınıflara 30 soru için 60 dakika, 3. sınıflara 40 soru için 75 dakika, 4. sınıfl öğrencilerine ise 50 soru için 90 dakika verilecek. Öğrenciler, Türkçe, matematik ve Weschler Nonverbal (WNV) Yetenek Testi'ne tabi tutulacak. Sınavda yanlışlar doğruyu götürmeyecek. Sınav sonrasında 7 bin üstün yetenekli çocuğun BİLSEM'lere kayıt edilmesi hedefleniyor.

Sınav soruları 24 Mart'ta

Öğrenciler sınava sadece öğrenim gördükleri okul müdürlükleri tarafından onaylanmış sınav giriş belgesiyle girebilecek. Onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Sınava cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı gibi iletişim araçları; databank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat gibi her türlü bilgisayar özelliği olan cihazlar ve benzeri teçhizat; fotoğraf makinesi, kamera ile gelenler bina içine alınmayacak. Sınav soru ve cevap anahtarı 24 Mart'ta http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Bilim ve sanat eğitimi

Türkiye'de 0-14 yaş arasında 377 bin üstün yenetekli çocuk var. Üstün yetenekli çocukların zenginleştirilmiş eğitim programlarıyla desteklenmesi gerekiyor. BİLSEM'ler öğrencilerin okul sonrasında yeteneklerine uygun alanlarda desteklendiği kurumlar. Çocuklar, BİLSEM'lerde akıl ve zeka oyunlarından arkeolojiye, mekatronikten uzay bilimlerine kadar pek çok alanda haftada 4 saat etkinlik ve proje tabanlı bir eğitim alıyor. Türkiye'deki 64 ilde 72 BİLSEM'de 14 bin üstün yetenekli çocuk eğitim alıyor. Sadece geçen yıl 50 bin 800 öğrenciye üstün tanısı konulmasına rağmen, BİLSEM'lere 2 bin 284 öğrenci kayıt olabildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber