Öğretmen maaşı 1000 YTL olsun

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardı ardına gelen zamların memur maaşlarını erittiğini belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Avcı, eğitim çalışanlarına her yıl biner YTL ödenmesini de istedi

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, en düşük öğretmen maaşının 1000 YTL'ye çıkarılmasını talep etti.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, 2006 yılı için hedef enflasyonu yüzde 5 olarak öngörüp, memurlara bu doğrultuda zam yaptığını ifade etti. Enflasyonun Temmuz ayı itibariyle öngörüleri aştığına işaret eden Avcı, bunun yanı sıra döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarında yüzde 20'lere varan artışların, maaşların 'tuz gibi erimesine' yol açtığını belirtti.

Avcı, öğretmen maaşlarının yılın ilk 7 ayında dolar karşısında yaklaşık yüzde 4 oranında değer kaybettiğine, başka bir ifadeyle en düşük öğretmen maaşında 19 dolarlık bir kayıp oluştuğuna dikkati çekti. Avcı, bu gelişmeler karşısında memur maaşlarına telafi zammı yapılmasının şart olduğunu savundu.

Temmuz ayı için açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre, eğitim çalışanlarının yüzde 30'unun açlık, yüzde 70'inin de yoksulluk sınırında yaşadığını dile getiren Avcı, "Sayın Başbakan'ın yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan öğretmenlerin bu vahim durumu karşısında bir an önce harekete geçmesi ve durumumuzu iyileştirmesi gerekir" dedi.

Gürkan Avcı, halen 760 YTL olan en düşük öğretmen maaşının 1000 YTL'ye, ek ders ücretinin 5 YTL'den 7.5 YTL çıkarılmasını, öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğinin de yılda iki kere tüm eğitim çalışanlarına 500'er YTL olarak ödenmesini talep etti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber