YAŞ'ta ihraç günü

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şûra'nın (YAŞ) ikinci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 2010'lu yıllara taşıyacak komuta kademesi de şekillenmeye başladı. YAŞ'ta dün ağırlıklı olarak tuğgenerallikten tümgeneralliğe, tümgenerallikten de korgeneralliğe terfi edecek personelin durumu ele alındı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda tümgenerallikten korgeneralliğe yükselmek için bekleyenler arasında Afganistan operasyonu sırasında Florida-Tampa'da ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nda irtibat subayı olarak görev yapan Tümgeneral Ümit Şahintürk de bulunuyor. Orgeneral Büyükanıt'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, teamüllere göre 2008'de Genelkurmay Başkanı olacak. Orgeneral Başbuğ'un da yaş haddi nedeniyle iki yıl kaldıktan sonra bu görevi 2010'da şimdiki Genelkurmay 2. Başkanı Işık Koşaner'e devretmesi bekleniyor.

YAŞ'da çeşitli nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişikleri kesilecek personelin durumları da görüşüldü. Kararlar, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanmasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nce kamuoyuna duyurulacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber