Devlet ölen mahkümun cenazesine sahip çıktı

Yol parası olmadığı için hastaneye kaldırılamayarak yaşamını yitiren Akgün'ün cenazesinin nakil masraflarını devlet karşıladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2015 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet ölen mahkümun cenazesine sahip çıktı

İLKER KILIÇASLAN

Manisa T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, geçen cumartesi gecesi yol parası olmadığı için hastaneye götürülemediği ileri sürülen ve ertesi Sabah koğuş arkadaşları tarafından yatağında ölü bulunan mahküm 31 yaşındaki Abdullah Akgün'ün cenazesi, otopsi sonrası cenaze aracıyla memleketi Mardin'e gönderildi. Akgün'ün vücudunda herhangi bir kesici, delici ve darp izine rastlanılmadığı öğrenildi.

TBMM gündemi

Cenazenin nakil masrafını devletin karşıladığı öğrenildi. Bu olayla birlikte kurumlarda tekrar sağlık konusunun gündeme geldiğini söyleyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Bu olay soruşturulacaktır. Sorumlusu kimse cezasını görecektir. Hayatını kaybeden insan için kaybı telafi edilemez" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de konuyu TBMM gündemine taşıyacağını belirterek, "Devletin başı ne diyor? 'Ülkeyi A.Ş. gibi yönetmeliyiz' diyor. Manisa T tipi açık cezaevinde Abdullah Akgün 50 TL dönüş parası olmadığı için hastaneye gidemedi ve koğuşta öldü. A.Ş. gibi devlet işte budur. Eğer devlet devlet olsaydı böyle olmazdı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber