Boğazda unutulan tampon bezine 50 bin TL tazminat

Bademcik ameliyatı olan ve bir süre sonra rahatsızlanan kızın boğazından 2 santimetre eninde 1 metre boyunda tampon bezi çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Mart 2015 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boğazda unutulan tampon bezine 50 bin TL tazminat

Adana'da bademcik ameliyatı olduktan sonra eve dönen 6 yaşındaki S.A., yemekten ve içmekten kesilirken ağzından da pis kokular gelmeye başladı. T.A. (47) kızını ameliyatı yapan Dr. Ali Asghar Abedi'ye götürdü.

Doktorun "Enfeksiyon kapmıştır" dediği küçük kız, babası tarafından yeniden eve götürüldü. Şikayetleri devam eden küçük S., bir hafta sonra yeniden rahatsızlanınca ağabeyi S., kardeşinin kusabilmesi için elini ağzına soktu.

Eline dokunan maddeyi çeken ağabey S., kardeşinin boğazından 2 santimetre eninde 1 metre boyunda tampon bezi çıkarttı. Bezin çıkartılmasından sonra küçük kız rahatlarken, baba T.A., doktor hakkında davacı oldu.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında sonuçlanan davada hakim, İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu tarafından kusurlu bulunan doktoru 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.

Ölümden dönen küçük kızın ailesi, avukatları aracılığıyla sağlık Bakanlığı aleyhine tazminat davası açtı. Mahkeme 50 bin TL manevi tazminata hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber