Hisarcıklıoğlu: Ürünlerinizi mutlaka sigortalatın

Hisarcıklıoğlu: "Benim ihracatçı kardeşlerimize tavsiyem eğer ihracatı kendiniz yapıyorsanız muhakkak alacak sigortasından sigortalatın. Bunu yapın ki alacağınız yüzde yüz garanti kapsamına girsin"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2015 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hisarcıklıoğlu: Ürünlerinizi mutlaka sigortalatın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ihracatçıların ürünlerini alacak sigortası yaptırarak yurt dışına göndermesi tavsiyesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mersin ve ilçelerinde üretilen ürünlerin yüzde 50'sinden fazlasının dünyanın en riskli ülkelerine ihracat edildiğini belirtti.

İhracatçılardan bu ülkelerle ticaret yaparken tedbirli davranmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Benim ihracatçı kardeşlerimize tavsiyem eğer ihracatı kendiniz yapıyorsanız muhakkak alacak sigortasından sigortalatın. Bunu yapın ki alacağınız yüzde yüz garanti kapsamına girsin. Eğer içeride bir dostunuz kanalıyla ürün ihraç ettiriyorsanız yine alacak sigortası yaptırmalısınız'' diye konuştu.

Yakın zamanda piyasada kare kodlu çeklerin devreye gireceğini belirten Hisarcıklıoğlu, yeni bir ödeme enstrümanının ticari hayatta yerini alacağını söyledi.

Kare kodlu çekin özelliklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Mal sattığınız kişiden aldığınız çekin üzerinde kare kod olacak ve çeki okuttuğunuz zaman o ticaret erbabının tüm öz geçmişini görebileceksiniz. Yani çekin sahibi geçmişte verdiği çekleri ödemiş mi ödememiş mi bankalardan ne kadar kredi almış ve geri ödemesini yapmış mı yapmamış mı tüm bunları göreceksiniz. Dünyada hiçbir sanayici ve tüccar yok ki bizimki kadar cesur olsun. Bizim milletimiz ürettiği ürünü bir çek ve senede tüm emeklerini teslim ediyor. Hiçbir garantisi yok. Dünyada ise bunun tam tersi, tüm ticaret garanti üzerine oturuyor. Bu kare kodlu çek de bu sistem üzerine geliyor. Benim sizlere tavsiyem alacaklarınızı garanti altına alan, emeğinizi ve sermayenizi zayi etmeyin."

- Silifke ziyareti

Hisarcıklıoğlu, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde ise ilçedeki ürünler için mutlaka marka tescilinin alınması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de Silifke denince akla ilk gelenin yoğurt olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yoğurdumuz var ama yoğurdumuzu markalaştıramadık. Sadece Silifke değil, Türkiye kaybetti burada" dedi.

Hisarcıklıoğlu, dünyada son 10 yılda tarım ve hayvancılıkta büyük fiyat artışı yaşandığını ifade ederek, bu alandan daha fazla kazanç için tarımın bilinçli yapılması gerektiğini vurguladı..

Hisarcıklıoğlu ayrıca, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışını da yaptı.

- Anamur ve Bozyazı ziyareti

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, daha sonra Bozyazı ilçesinde bir otelde düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, girişimci sayısının artırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak kadın girişimcilere destek oluyoruz. 18 ilde dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütünü kurduk. Yaklaşık 7 bin 500 kadın girişimcimizi tek bir çatı altında buluşturmuş durumdayız. Türkiye'de her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak gerekiyor. Bunun kamu eliyle olması mümkün değil. Onun için Türkiye'nin girişimciye ihtiyacı var. Bizim istediğimiz kamu idarecilerinin bizimle birlikte olmalarıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber