İlkokul öğretmeni Türkiye aleyhine açtığı davayı kazandı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bir ilkokul öğretmenin Türkiye aleyhine açtığı davada insan hakları ihlali yapıldığına hükmetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2015 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkokul öğretmeni Türkiye aleyhine açtığı davayı kazandı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) İsmail Sezer isimli bir ilkokul öğretmenin Türkiye aleyhine açtığı davada insan hakları ihlali yapıldığına hükmederek, Türkiye'yi 3 bin 500 Euro para cezasına çarptırdı.

Sezer'in 2007 yılında yaptığı başvuruyu karara bağlayan AİHM, üyesi olduğu sendika toplantısına katıldığı gerekçesiyle disiplin cezası alan öğretmenin başvurusuyla ilgili olarak Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin toplanma ve örgütlenme hakkıyla ilgili 11. maddesini ve etkili başvuru hakkıyla 13. maddesini ihlal ettiğine hükmetti. Türkiye karar gereği, Kırklareli'nde yaşayan öğretmene üç bin 500 avro maddi tazminat ödeyecek.

1975 doğumlu Sezer, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Kırklareli şubesinde görevli olduğu dönemde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen ''Türkiye'nin sorunları ve çözüm yolları'' konulu panele katıldığı gerekçesiyle kınama cezası almıştı.

Panele memur olarak değil vatandaş ve sendika görevlisi olarak katıldığını belirten Sezer, Türkiye'de yaptığı başvurular kabul edilmeyince davayı AİHM'e taşımıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber