Sahte tahliye kararıyla firarda 3 ihmal!

Doğaz Alagöz'ün sahte ilamla firarında 3 ihtimal

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Mart 2015 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sahte tahliye kararıyla firarda 3 ihmal!

Gökay USANMAZ

Uyuşturucu imal etmekten 2013'te 12.5 yıl ceza alan ve Silivri Cezaevi'nden sahte tahliye ilamıyla tahliye olan "Uyuşturucu Doktoru" lakaplı Doğan Alagöz, her yerde aranıyor. Alagöz'ün firarının perde arkasında 3 ihtimal belirdi.

İLAMINI YARGITAY'DAN GİBİ GÖNDERMEK

Bu ihtimallerden biri şöyle: Alagöz'ün 12 yıl 6 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Ancak dosya fiziki olarak mahkemeye ulaşmadı. Bunun üzerine Alagöz'ün yakınları bilgisayar üzerinden sahte tahliye ilamı hazırlayıp Yargıtay göndermiş gibi mahkemeye ulaştırdı. Üstüne Yargıtay Ceza Dairesi'nin yerine kendi faks numaralarını yazdı. Mahkeme kalemindeki memur da Yargıtay Ceza Dairesi'nin numarasını teyit etmeden verilen numarayı aradı ve onay aldı. Yazıyı cezaevine göndererek tahliyeyi sağladı.

Sahte tahliye kararıyla firar!

MAHKEMENİN KARARINI TEMYİZ ETMEK

İkinci ihtimale göre Doğan Alagöz, 19 Şubat 2013'te İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı temyiz ederek tahliyesini istedi. Dosya talebi değerlendirmek üzere bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Alagöz de sahte evrakla üst mahkeme kendisini tahliye etmiş gibi karar düzenlettirdi ve tahliyesini sağladı.

MEMUR VASITASIYLA

Son ihtimal ise Doğan Alagöz'ün memur ile işbirliği yapmış olması. Memur, mahkemenin Doğan Alagöz hakkında tahliye kararı vermiş gibi hazırladığı kararı cezaevine yolladı. Alagöz de tahliye oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber