Kurum içinden İMD alımında, hizmet süresi fazla olan alınacak

İŞKUR, kurum içinde çalışan memurlar arasından objektif kıstaslara göre İMD kadrosuna atama yapacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2015 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurum içinden İMD alımında, hizmet süresi fazla olan alınacak

Türkiye İş Kurumu, İş ve Meslek Danışmanlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğini bütünüyle yeniledi. Tıklayın.

İki değişiklik göze çarpmaktadır.

Birincisi 657'e tabi olarak çalışan İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına kimlerin atanacağı düzenlendi. Buna göre, en az lisans düzeyinde mezun olanlardan İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunanlar, İMD kadrolarına atanabilecektir. Bu alım süreci KPSS puanıyla yürütülecektir.

İkinci değişiklik ise kurum içinde çalışan memurlar arasından İMD kadrosuna atama yapılmasıdır. İŞKUR burada objektif bir kıstas getirmiş ve hizmet süresi fazla olanı atayacağını belirtmiştir. Buna göre, İŞKUR'da, yardımcı hizmetler sınıfı dışında kalan bir kadroda çalışan memurlar, İMD sertifikaları var ise, kurum alım için duyuruya çıktığında, sırasıyla hizmet süresi, daha üst öğrenim, üst öğrenim mezuniyet notuna göre atanacaktır.

Herşeyin torpile döküldüğü mevcut konjonktürde, objektif bir düzenleme yaptığı için İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı'yı tebrik ediyoruz.

İŞTE İLGİLİ MADDE

Kurum içinden iş ve meslek danışmanlığına atanma

MADDE 11 - (1) Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanlar hariç halen Kurumda kadrolu olarak çalışan ve İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olanlar arasından ihtiyaç duyulması halinde boş bulunan İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına atama yapılabilir. Kurum portalı üzerinden yapılacak duyuruya göre atanma talebinde bulunanların başvuruları alınır. Başvurular; birimlere yapılır, başvuru için en az 5 günlük süre verilir ve birim amirleri tarafından başvuru süresinin son gününü izleyen üç iş günü içinde İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına intikal ettirilir. Başvuruları kabul edilenlerden;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara

öncelik verilmek suretiyle, kazanılmış hak aylığı yönünden bulundukları derecelere uygun kadrolara atamaları gerçekleştirilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber