Valiliklerden öğretmene çift nöbet görevi verilemez yazıları

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valiliklerden öğretmene çift nöbet görevi verilemez yazıları

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile 07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini inceleyerek "Öğretmenlere haftada 2 kez nöbet verilebilir mi?" başlıklı dosyamızda; Yönetmeliklerimizde Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarındaki öğretmenlere haftada iki kez nöbet verilemeyecegini açıklamıştık.

Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Mevzuatta açıkça düzenlenmeyen bir konuda çalışanlara kıyaslama yoluyla görev verilmesi mümkün degildir. Mevzuatta öğretmenlere haftada iki kez nöbet verilebilecegine yada aylık karşılıgı ders görevini doldurmayanlaraders görevi dışında başka görevler verilebilecegine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır.

Buna göre; okulda görev yapan kadrolu öğretmenlerin tamamına veya bunlardan norm fazlası olupda maaş karşılığı derslerini doldurmayanlara haftada iki kez nöbet görevi veilemyecegi değerlendirlmektedir." hususunda açıklama yapılmıştır.

Bilecik Valiliği Bozhöyük Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise "Mevzuatta açıkça düzenlenmeyen bir konuda çalışanlara ikinci bir görev vermenizde mümkün degildir. Anayasada belirtilen zorla çalıştırma yasagını ihlal etmiş olursunuz. açıklamasında bulunmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber