Faruk Çelik, 2 ikramiye için teklif vermiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun noter tasdikli olarak, İktidara gelirse emeklilere 2 bayram ikramiyesi vereceği şeklindeki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasında başlayan polemikte,

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 27 Mart 2015 09:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Faruk Çelik, 2 ikramiye için teklif vermiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter tasdikli olarak, "İktidara gelirse emeklilere 2 bayram ikramiyesi vereceği" şeklindeki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasında başlayan polemikte, şok bir gerçek ortaya çıktı. Faruk Çelik ve 7 milletvekili arkadaşının hem de noter tasdiki olmadan, "657'ye tabi memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılda iki defa bir maş tutarı bayram ikramiyesi verilmesi" için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiği ortaya çıktı.

Teklifin Altında Faruk Çelik'in İmzası Var

Bursa Milletvekili Faruk Çelik, memur ve işçiye bir yılda yüzde 130 zam veren Refah-Yol Hükümeti'nin devamındaki Fazilet Partisi'nde iken 2001 ekonomik krizine karşı emeklilere yılda 2 maaş ikramiye teklifini Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tam 14 yıl önce TBMM'ye vermişti. Emeklilere müjde niteliğindeki Faruk Çelik imzasını da taşıyan bu teklifin tarihi, emeklilerimizi üzecek cinsten. Teklif 27 Şubat 2001 tarihinde dönemin Fazilet Partisi Milletvekilleri Mehmet Elkatmış, Musa Uzunkay, Oya Akgönenç, Faruk Çelik, Eyüp Fatsa, Yahya Akman, Abdüllatif Şener ve Tevhit Karakaya imzasını taşıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Noter tasdikli olarak "İktidara gelirse emeklilere 2 bayram ikramiyesi vereceği" şeklindeki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasında başlayan polemikte, şok bir gerçek ortaya çıktı. Faruk Çelik ve 7 milletvekili arkadaşının hem de noter tasdiki olmadan "657'ye tabi memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılda iki defa bir maş tutarı bayram ikramiyesi verilmesi" için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Noter tasdikli olarak "İktidara gelirse emeklilere 2 bayram ikramiyesi vereceği" şeklindeki vaadi ile başlayan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtıyla devam eden polemik yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun Noter Tasdikli Emeklilire İkramiye vaadine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde şu açıklamayı yapmıştı: ''Biz emeklilere 2 maaş ikramiye vereceğiz'' vereceksin de nereden vereceksin bu parayı. Biz kasada biriktirdiğimiz paraları onun için biriktirmedik. Kılıçdaroğlu aynı bir miras yiyici gibi davranıyor. Bizim biriktirdiğimiz paraları 4 ayda bitirmeyi planlıyor. Kılıçdaroğlu'nun vaatleri bütçeye 25 milyar TL'lik ek bir maliyet çıkacak. Aynı 90'larda olduğu gibi." "CHP iktidara gelip, emeklilere böyle bir ikramiye vermesinden memnun oluruz" demesi beklenirken, kasadaki paraları bunun için biriktirmedikleri söylemiyle çok zor geçinen emeklilerden tepki alan çiçeği burnunda Başbakan Davutoğlu'nun bu açıklamalarına karşın Hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in emeklileri çok sevindirecek "Emeklilere iki bayram ikramiye verilmesi için" 7 arkadaşıyla birlikte kanun teklifi verdiği ortaya çıktı. TBMM Başkanlığına verilen "657 Sayılı Kanuna Tabii Devlet Memurları ile Memur, İşçi ve Bağ-Kur Emeklilerine Yılda İki Defa Bayram İkramiyesi Adıyla Birer Maş Tutarı İlave Ödeme Yapılmasına Dair Kanun Teklifimiz gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur" diyerek verilen teklifin gerekçesi ise de tam emeklilerin durumunu yansıtıyor:

Çelik: Emeklilerin Alım Gücü Düştü, İki İkramiye Verelim

"Ülkemizin son yıllarda içine düştüğü ekonomik sıkıntılar neticesinde dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın alım gücü sürekli düşmüştür. Ekonomik tablonun geldiği bu son noktada emekli memur ve işçilerimizin için artık bayramlar ekonomik külfeti karşılanamadığından dolayı eski heyecan ve coşkusundan uzak yaşanmaktadır. ....Bu nedenle yılda iki defa bayram ikramiyesi teklifimiz kanunlaştığında vatandaşımızın yüzü en azından bayramlarda gülecek, devlet-vatandaş bağlarının daha da güçlenmesine katkıda bulunacaktır." Emeklileri müjde niteliğindeki Faruk Çelik imzasını da taşıyan bu teklifin tarihi, emeklilerimizi üzecek cinsten. Teklif 27 Şubat 2001 tarihinde dönemin Fazilet Partisi Milletvekilleri Mehmet Elkatmış, Musa Uzunkay, Oya Akgönenç, Faruk Çelik, Eyüp Fatsa, Yahya Akman, Abdüllatif Şener ve Tevhit Karakaya imzasını taşıyor.

Bakan Çelik: Emeklilerimizi Enflasyona ezdirmedik!

Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Memur ve işçiye bir yılda yüzde 130 zam veren Refahyol Hükümeti'nin devamındaki Fazilet Partisi'nde iken 2001 Ekonomik Krizine karşı emeklilere yılda 2 maaş ikramiye teklifini Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tam 14 yıl önce TBMM'ye vermişti. Şimdi ise muhalefetin bu çok basit teklifine karşın, emeklilere tam 13 yıldır yüzde 3-5 arası zam verebilen AKP İktidarlarının bugün Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak dün Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Emeklilerimizi ve çalışanlarımızı enflasyon farkına ezdirmedik. Enflasyonun üzerinde artışlar gerçekleştirdik" diyebildi. Emeklilerin umutlu bekleyişi sürüyor...

Ahmet Yavuz/TBMM Bürosu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber