Meteoroloji'den kuvetli yağış uyarısı / Haritalı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olması beklenmiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2015 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya, Çorum, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara ile gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Gece saatlerine kadar Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu, zamanla Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Denizli, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul ve Ankara çevreleri ile Eskişehir'in kuzeydoğu, Karaman'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu, zamanla Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinin azalması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber