2010 KPSS Sorularını ÖSYM genel sekreteri mi gönderdi?

HTS kayıtları incelenen şüphelilerden N.E.'nin ÖSYM Genel Sekreteri M.A. ile irtibatı olduğu, Baki S.'nin ise soruları e-mail yoluyla aldığı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mart 2015 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2010 KPSS Sorularını ÖSYM genel sekreteri mi gönderdi?

TÜRKER KARAPINAR SERTAÇ KOÇ Ankara

10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sınavında kopya çekildiği iddialarıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 40'ı kamu görevlisi 75 kişiden 69'u emniyetten adliyeye sevkedildi.

100 ve üzeri soruyu doğru yaparak devlet memuru olarak çalışan şüphelilerin "Kendimiz çalıştık, kazandık" dedikleri öğrenildi. Savcı Yücel Erkman, şüphelilerden 62'sini tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. eğitim Bilimleri testinde 120 soruya doğru yanıt veren N.E.'nin Turgut Özal Üniversitesi'nde görevli Y.H.Y. ve üniversitenin eski adı olan Fatih Üniversitesi'ne ait telefonu kullanan A.P. ile telefon irtibatının bulunduğu anlaşıldı. N.E.'nin irtibatlı olduğu A.P.'nin ise eski ÖSYM Genel Sekreteri M.A. ile telefonla görüştüğü ortaya çıktı. İrtibatlı olduğu iddia edilen kişileri tanımadığını söyleyen Y.H.Y serbest bırakıldı.

'Format attın mı?'

Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi olarak aranan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı kurucusu M.H.S.'nin yaptığı telefon görüşmesi ise yıllar sonra ortaya çıktı. M.H.S.'nin, KPSS sorularını e-mail ile Yalvaç'taki Baki S.'ye gönderdiği açığa çıkan ve operasyondan önce yine yurtdışına kaçan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği eski çalışanı Berat K. için, "Format attın mı bilgisayara. Berat sağlamsa bize birşey olmaz" dediği iddia edildi. Öte yandan soruşturma savcısının tehdit edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada yapılan aramalarda ise çok sayıda himmet makbuzu ile cemaate yakın kurumlara 2 bine yakın kurban bağışı yapıldığını gösteren evraklar ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber