Yapı malzemelerinde mobil denetim dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı malzemelerine yönelik denetim faaliyetlerinde mobil sistemi Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2015 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yapı malzemelerinde mobil denetim dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı malzemelerine yönelik denetim faaliyetlerinde mobil sistemi Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede, inşaat sektörünün tüm hızıyla büyümeyi sürdürdüğü belirtildi.

Yapı malzemeleri sektöründe piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliğinin daha üst seviyelere çıkarılması için mobil denetim sistemi hayata geçirildi.

Mobil cihazlar üzerinde çalışan interaktif yazılım sayesinde, denetçi hataları en aza indirgenecek, denetim verileri eş zamanlı Bakanlık ile paylaşılacak. Anlık bilgi alışverişinin yapılabileceği sistemle denetime ilişkin tutanaklar elektronik ortamda hazırlanarak güvenlik ve güvenilirlik de en üst düzeye çıkarılacak.

Açıklamada konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara, Eskişehir ve Kayseri'de pilot olarak uygulanmaya başlayan sistemin kısa süre içinde yurt sathına yaygınlaştırılacağını belirtti.

Bakanlığın, yapı sektöründe engin bir tecrübeye sahip olduğu ifade eden Güllüce, yapı malzemeleri üzerindeki denetim faaliyetlerini artan bir ivmeyle sürdürülmesinin haksız rekabeti ve kayıt dışılığı önleyeceğini, tüketicinin korunmasını sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber