Çocuklara gezerek ve eğlenerek öğrenecek

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Seyr-ü Sefa Turizm tarafından hayata geçirilen iki proje ile çocukların kültürel seviyelerinin arttırılması ve kariyer planlamalarına yardımcı olunması amaçlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2015 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Çocuklara gezerek ve eğlenerek öğrenecek

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Seyr-ü Sefa Turizm arasında imzalanan protokolle "Kariyerimde İlk Adım KİDZANİA" ve "Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi" projeleri hayata geçirildi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Galata Kulesi'nde düzenlenen imza töreninde, çocukların dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul'u, daha fazla tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu projelerle çocukların gezerek ve eğlenerek öğreneceğini anlatan Yıldız, "Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini istiyoruz. Protokollerle dezavantajlı bölgelerde bulunan, imkanları kısıtlı çocuklarımıza güzel bir hizmet sunuyoruz" dedi.

Yıldız, dünyanın gelişmesi ve değişmesiyle beraber yeni meslek alanlarının da ortaya çıktığını dile getirerek, "Meslek seçimleri çok önemli. Çocuklarımız hem eğlenecek hem de oyun havası içinde meslek eğitimi alacak. Çok değerli 2 projeyi hayata geçiriyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Yıldız ve Seyr-ü Sefa Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Akhan, konuşmanın ardından protokolleri imzaladı.

- Projeler

İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Seyr-ü Sefa Turizm işbirliğiyle hayata geçirilen projelerden maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 4 bin öğrenci yararlanacak. 460 öğretmenin de katılacağı projelerle çocukların kültürel seviyelerinin arttırılması ve kariyer planlamalarına yardımcı olunması amaçlanıyor.

"Kariyerimde İlk Adım KİDZANİA" projesiyle öğrenciler eğlence merkezi KidZania'yı ziyaret edecek. Burada eğlenen çocuklara meslekler konusunda bilgiler verilecek, sadece para harcamak değil, aynı zamanda emek sarf ederek çalışma ve tasarrufa yönelik bilgilendirmeler yapılacak.

"Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi" projesiyle de çocuklar, müzeyi gezerek, binlerce aksesuar, tablo ve gravürü yakından inceleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber