Okul müdür yardımcılarının bıçaklanmasına tepki gösterdiler

Kentte faaliyet gösteren 5 eğitim sendikasının şubelerinden yönetici ve üyeler, olayın yaşandığı okulun önünde eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2015 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul müdür yardımcılarının bıçaklanmasına tepki gösterdiler

Bursa'da, Kırcılar Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde dün bir öğrencinin iki müdür yardımcısını bıçakla yaralaması, eğitimciler tarafından protesto edildi.

Kentte, eğitim alanında faaliyet gösteren 5 sendikanın şubelerinin yönetici ve üyelerinden oluşan grup, Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki okulun önünde toplandı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kazım Sarnık, yaptığı konuşmada, üzüntüleri paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Uyuşturucu kullanımına dikkati çeken Sarnık, "Bonzai denilen bir illet maalesef Bursa ile adeta marka haline geldi. Buradan yetkililere sesleniyoruz; emniyet olarak, adliye olarak veya mülki amir olarak ne yapıyorlar da bu kadar meydanda, aleni ulaşılabilecek şekle geliyor bu sentetik uyuşturucu denen illet" dedi.

Aktif Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Kaygısız ise olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Toplumda şiddetin arttığını ifade eden Kaygısız, şöyle konuştu:

"Yurdumuzun her gün bir köşesinde yaşanan, bir gün doktorlara, bir gün kadınlara, bir gün çocuklara uygulanan toplumsal şiddet, öğretmenleri de bir sarmalın içerisine almış bulunuyor. Asla şiddetin yanından geçmemesi gereken müesseseler, alınmayan tedbirler ve önlemler neticesinde bugün sorunlar yumağının içerisine yuvarlanmış bulunuyor. Yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Grup, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, Eğitim-Sen Şube Başkanı Günay Özkılınç ve Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona'nın da olayla ilgili düşüncelerini anlatmasının ardından dağıldı.

Bu arada, olay sonrası tedavi altına alınan müdür yardımcıları Adnan Ur ve Yücel Açay'ın hayati tehlikeyi atlattığı, zanlı B.Y'nin (17) ise elinde cam kırıkları nedeniyle oluşan yaralardan dolayı hastanede polis tarafından gözetim altında tutulduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber