Okul müdürleri, Kocaeli'nde davayı kaybetti

Kocaeli'nde, İdari mahkemesi verdiği karar ile yöneticiliği daha önce kanun ile kaldırılmış olan okul müdürlerinin değerlendirmelere yaptığı itirazı reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2015 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Okul müdürleri, Kocaeli'nde davayı kaybetti

Aşağıdaki karar Kocaeli Gazetesinden alınmıştır

Derince, Kartepe ve İzmit'ten 8 müdürü, açtıkları davayı kaybettiler. Derince, Kartepe ve İzmit'ten davayı kaybeden 8 müdür yaklaşık 2500 TL'yi bulan mahkeme masraflarını da ödeyecek.

MAHKEME, KANUNA AYKIRILIK GÖRMEDİ

2014 yaz aylarının sonunda yapılan okul müdürlerinin değerlendirmesi ile başlayan süreçte Kocaeli'de ve birçok ilde mahkemelerden yeni kararlar gelmeye başladı. İdari mahkemeler verdikleri kararlarda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptıkları değerlendirmelere itiraz eden okul müdürlerinin başvurularında, idarelerin verdikleri kararlarda kanuna aykırılık görmedi.

DİĞER DAVALARA EMSAL TEŞKİL EDECEK

İdari mahkeme kararında; "2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonu itibari ile dört yılını dolduran herkesin kanun ile müdürlük ünvanı üzerinden kalkmıştır" diyerek, mahkeme müdürlerinin başvurusunun bu tarihin bitiminden sonra açıldığını ve dolayısıyla müdürlükleri zaten başka bir işleme gerek kalmaksızın sona eren müdürlerin davalarının reddine karar verdi.

"OKUL MÜDÜRLÜĞÜ KAZANILMIŞ BİR HAK DEĞİLDİR"

İdari Mahkeme, okul müdürlüğünün kanun gereği bir kazanılmış hak olmadığına karar verirken, ayrıca idari mahkemelerde kanunların iptali için açılan davaları incelemesinin mümkün olmadığını hatırlattı. Mahkeme 652 sayılı KHK'ya dayalı olarak çıkarılan MEB'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmesine İlişkin Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesindeki "(1) Aynı unvanda olmak üzere, 14/3/2014 tarihi itibarıyla görev süreleri dört yıl ve daha fazla olan yöneticilerin görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi tarihinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Görev süreleri 14/3/2014 tarihi itibarıyla dört yıldan daha az olan yöneticilerin görevi ise, dört yıllık sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. (2) Bu maddenin birinci fıkrasına göre yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder" düzenlemesini esas aldı. Mahkeme bu maddeyi esas alarak müdürlerin Mart 2014 tarihi itibaren zaten müdürlüklerinin düştüğünden müdürlük değerlendirme itirazlarını da reddetti.

www.kocaeligazetesi.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber