Hafta sonu yağışlı geçecek-Haritalı

Sıcaklık, iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışlar etkisini sürdürecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2015 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu yağışlı geçecek-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı beklenmektedir. Yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :İç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyreedeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/s), ilk saatlerde Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Orta ve Dğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/s), ilk saatlerde Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber