17 personel TSK'dan ihraç edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), çalışmalarını tamamladı. Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1 Ağustos Salı günü başlayan ve bugün sona eren Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) toplantısına katılmak için Malezya'ya gitmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök başkanlığında çalışmalarını tamamlayan YAŞ kararlarına göre, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Koşaner'den boşalan Genelkurmay 2. Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun getirildi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık Ege Ordu Komutanlığı'na, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Tuncer 1. Ordu Komutanlığı'na, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Orgeneral Başbuğ'dan boşalan 1. Ordu Komutanlığı'na ise Ege Ordu Komutanı Fethi Remzi Tıncer atandı. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman 3. Ordu Komutanlığı'na, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Avni Atilla Işık, Orgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine getirildi.

Diğer terfi eden isim de Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Korgeneral Hasan Iğsız oldu. Iğsız da 2. Ordu Komutanlığı'na atandı. YAŞ ayrıca, 17 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğini kesilirken, 32 general ve amiralin bir üst rütbeye, 47 albayın ise general ve amiralliğe yükselmesini karara bağladı. Şura, 32 general ve amiralin de görev sürelerini 1 yıl uzattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber