Sahte iş ilanlarıyla dolandırmışlar!

İnternette ekonominin dev şirketlerini kullanarak sahte iş ilanları hazırlayan dolandırıcılar, binlerce lirayı cebe indirdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mart 2015 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sahte iş ilanlarıyla dolandırmışlar!

Küresel ekonominin en buyuk problemi haline gelen issizligi fırsata cevirmek isteyen dolandırıcılar, simdi de sosyal medya uzerinden beyaz yakalı kurban arayısına girdi. Internet ortamı uzerinden is ilanı verilmesine ve bu ilanlara is arayanların basvurmasına imkan saglayan Linkedin uzerinden akıl almaz yontemler uygulayan dolandırıcılar, dev sirketleri bile kullanmaya basladı.

Linkedin'de dunyaca unlu enerji sirketi Total'in is ilanını goren Ahmet Oktay, bu tuzaga dusmekten son anda kurtuldu. Total'in Ingiltere'deki merkezine proje yoneticisi aradıgını goren Oktay, basvurusunun ardından sozde sirket yoneticilerinden davet mektubu aldıgını soyledi.

Oktay, "3 ay sonraki bir tarihte gerceklestirilecek is gorusmesi icin yol ve konaklama ucretlerinin kendileri tarafından karsılanacagını soyleyerek Londra'da bulunan merkezlerine davet ettiler. Gerekli vize islemlerinin yapılabilmesi icin de anlasmalı oldukları bir tur sirketiyle irtibata gec- memi tavsiye ettiler" dedi.

Tur sirketiyle yaptıgı yazısmaların ardından gerekli evrak- ların kendisine e-posta ile iletildigini ifade eden Oktay, "Her seyi profesyonelce hazırlamıslar. Vize icin gerekli tum formları ilettiler. Evraklarla birlikte 1.750 dolar para yatırmam gerektigini, bu paranın gorusmeye gelecegimin garantisi oldugunu ve gorusmenin ardından iade edilecegini iddia ettiler" diye konustu.

SIRKETIN TURKIYE OFISI IS ILANINI YALANLADI

Parayı belirtilen banka hesabına yatırmadan once sirketin Istanbul'da bulunan Turkiye Genel Mudurlugu'nu arayan Ahmet Oktay, boyle bir is ilanının bulunmadıgını ve dolandırıcıların bir oyunu oldugunu ogrendi. Sirketten yapılan acıklamada bu yolla pek cok insanın dolandırıldıgı belirtilirken olayla ilgili olarak Cumhuriyet Bassavcılıgı'na suc duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber