Börü'yü balkondan girip öldürmüşler

Yasin Börü ve arkadaşlarını öldüren altı şüpheli hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mart 2015 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Börü'yü balkondan girip öldürmüşler

Diyarbakır'da IŞİD'in Kobani'ye saldırısının ardından çıkan olaylara ilişkin iddianamede Yasin Börü ve üç arkadaşının öldürülmesi olayı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Börü ve arkadaşlarının IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla bir grubun saldırısına uğradıktan sonra bir apartmana sığındığı belirtildi. İddianameye göre daha sonra şunlar yaşandı:

Kurşun yağdı

"Eylemi gerçekleştiren grup şahısları takip ederek binanın çevresini sardı. Daha sonra bina içerisine girerek binadaki bütün evlerin kapısını tek tek çalarak kişileri aradı.

Grubun bina çevresinde toplanmaya başladığı sırada şahısların sığındıkları evin sahibi şüpheli Hasan O., eve gelerek onları ikametinden çıkarmak istedi. Gruptakiler ikametin kapısını zorla kırmaya çalıştı. Bir kişi üst kattaki dairenin balkonundan perde, çarşaf vb. sarkıtmak suretiyle üçüncü kattaki daireye mutfaktan girerek, silahla Yusuf Er, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Yasin Börü'ye ateş etmeye başladı."

İddianamede bu sırada Yusuf Er'in evin tuvaletine saklanarak yaralı kurtulduğu kaydedildi.

5'er müebbet hapis

Aynı olaylara ilişkin savcılığın 18 yaşından küçük altı şüpheli için hazırladığı iddianame de Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede altı sanık için "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

İddianamede, olay yerinde bulunan mermi çekirdeklerin yapılan incelemesinde aynı silahın 3 yıl önce Bağlar Polis Merkezi'ne yönelik saldırıda kullanıldığının tespit edildiği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber