Gripte pik hafta

2015'te domuz gribinden ölenlerin sayısını 11 olarak açıklayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ten bir hafta sonra Bakan Müezzinoğlu yeni rakamı 30 olarak verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mart 2015 10:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Gripte pik hafta

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gribe bağlı ölümlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gripte her yıl dönem dönem artışlar yaşandığını anımsatan Müezzinoğlu, buna 2013'ün kasım ve aralık, 2014'ün de ocak ve şubat aylarını örnek gösterdi. Bu yıl benzer yoğunlukta bir dönem yaşanmadığını söyleyen Müezzinoğlu yine de son 15-20 gündür grip vakalarında sayısal bir artış gözlemlendiğini belirtti.

'PİK BİTTİ, İNİŞE GEÇİLDİ'

Bu artışa rağmen şu an ek bir tedbire ihtiyaç olmadığını savunan Müezzinoğlu, günlük ortalama 60 hastayı yatarak tedavi ettiklerini belirterek, "Son 2 gündür yatışlarda da düşüş başladı. O pik dönemi bitti ve inişe geçti" dedi.

'GRİP SALGININDA 39 KAYIP'

Griple ilgili detaylı açıklamaları yarın yapmayı planladıklarını söyleyen Müezzinoğlu, bu yıl gribe bağlı ölümlerle ilgili de şu bilgileri verdi: "Grip salgını dolayısıyla toplam kaybedilen vaka sayısı bugün itibariyle 39'dur. Bizim 4 bin 300 grip şüphesiyle tetkik yaptığımız vakalardan 366'sında H1N1 grip virüsü teşhis edildi."

'5 TANESİ INFLUENZA B'

"Kaybettiğimiz vakalardan 5 tanesi influenza B virüsü, 4 tanesi H3N2 virüsü nedeniyle ve 30 tanesi de H1N1 virüsü teşhisiyle. Bir kısmı kronik akciğer hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve bunların üzerine ilave bir gribal enfeksiyon nedeniyle kaybettiğimiz vakalardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber