Havalimanında cenazeler karıştı

Almanya'dan Mardin ve Konya'ya aktarmalı uçakla gönderilen 2 cenaze, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karıştırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2015 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalimanında cenazeler karıştı

Almanya'dan Mardin ve Konya'ya aktarmalı gönderilen 2 cenaze, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karıştırıldı. Mardin'e gönderilmesi gereken Latife Sancak'ın (75) cenazesi Konya'ya, Konya gönderilen diğer cenaze ise Mardin'e geldi.

Edinilen bilgiyi göre, Almanya'da böbrek yetmezliği sonucu vefat eden Latife Sancak'ın cenazesi yakınları tarafından Duesseldorf Havaalanı'ndan özel bir havayolu şirketi ile İstanbul aktarmalı memleketi Mardin'e gönderildi. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Sancak'ın cenazesi, hata sonucu Almanya'dan Konya'ya gönderilen ancak henüz kime ait olduğu öğrenilemeyen başka bir cenazeyle karıştırıldı. Bu nedenle Sancak'ın cenazesi, Mardin yerine Konya'ya, Konya gönderilen cenaze ise Mardin'e geldi.

Mardin Havalimanı'nda dün cenazeyi almaya gelen Sancak'ın yakınları, cenazenin başka birine ait olduğunu fark etmesi üzerine durum havayolu şirketine bildirildi. Fakat başka uçak olmadığı için dün gönderilemeyen Sancak'ın cenazesi, sabah uçakla getirildiği Mardin'de yakınlarına teslim edildi. Sancak'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Midyat ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde toprağa verildi.

"Cenazenin başka birine ait olduğunu görünce teslim almadık"

Latife Sancak'ın torunu Servet Yıldırım, Sancak'ın cenazesini 3 gün önce Duesseldorf Havalimanı'ndan gönderdiklerini, kendilerinin ise başka bir uçakla İstanbul'a ardından Mardin'e geldiklerini söyledi.

Firmadan, cenazenin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan aktarmalı uçakla Mardin'de kendilerine ulaştırılacağı bilgisinin verildiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yanlışlık sonucu, Almanya'dan Konya'ya gitmesi gereken başka bir cenaze ile karıştırılmış. Bu nedenle Sancak'ın cenazesi Konya'ya gönderilmiş. Havalimanında cenazenin başka birine ait olduğunu görünce teslim almadık. Büyük bir hata yapan firma yetkilileri cenazenin bugün teslim edileceğini söyledi. Her iki cenaze de Almanya'dan yola çıkmış. Aktarmalı olarak biri Konya ya diğeri de Mardin'e gönderilmiş ancak İstanbul'da karıştırılmış. Cenazemizi bir gün gecikmeli olarak aldık. Çok üzüntülüyüz, dikkat edilmesi lazımdı."

Yıldırım, hata yapan firma hakkında tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

Latife Sancak'ın yakını Yahya Doğan ise Mardin Havalimanı'nda beklenmedik bir durum yaşadıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber