MEB, müdürlük mülakatlarını 100 gündür açıklamıyor

MEB Şube Müdürlüğü Mülakatının Üzerinden 100 Gün Geçmesine Rağmen Hala Sonuçları Açıklamadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mart 2015 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, müdürlük mülakatlarını 100 gündür açıklamıyor

Bilindiği üzere MEB'in, şube müdürü adaylarının Danıştay kararlarının uygulanması taleplerine kulaklarını tıkaması, adeta üç maymunu oynaması nedeniyle, yüzlerce şube müdürü adayı adalet için mahkemelere başvurmuştu.

Davalar Ocak ayından bu yana sonuçlanmaya başlamıştır. Özellikle bireysel olarak kazanımlar sonucunda idare Mahkemeleri Milli Eğitim Bakanlığından yapılan işlemleri iptal etmesini, yeniden başarı sıralaması oluşturmasını ve yeni işlem tesis etmesini istemiştir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her fırsatta dile getirdiği hukukun üstünlüğü, kariyer ve liyakat kavramları MEB'in kapısından geçmezken;

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın TBMM'de ve ulusal televizyonlarda söylediği "Mahkeme kararlarını uygulayacağız, aritmetik ortalamayla şube müdürü atamalarını yeniden yapacağız rahat olsunlar "söylemleri havada kalırken;

Milli Eğitim Bakanlığı yapılan işlemleri iptal etmek bir yana, mahkemeyi kazanan şube müdürü adaylarını 19 Aralık 2014'ten bu yana her ayın 3. Pazartesi günü mülakata almaya başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 19 Aralıkta yaptığı şube Müdürlüğü mülakatı üzerinden bu yana 100 gün geçmiştir. Aralık 19, Ocak 19, Şubat 16, Mart 16 tarihlerinde 110 civarında mahkemeyi kazanan şube müdürü adayı mülakata alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 17.maddesi uyarınca mülakat sonuçları sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Bakanlığın internet sitesinde duyurulur ibaresi yer almaktayken,

Milli Eğitim Bakanlığının Şube Müdürlüğü mülakatlarının sonuçlarını 100 gündür açıklamaması düşündürücüdür. Mülakatların ne zaman sona ereceği bilinmemekle, birlikte mülakat sonuçlarının hepsinin birlikte açıklanacağı şeklinde gayri resmi bilgiler verilmektedir.

Oysaki aynı MEB Uzmanlık sınavı mülakatına katılan adayların mülakat sonuçlarını iki gün gibi bir süre içerisinde açıklamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamasıyla kendisiyle çelişmekte olup, yönetmeliklere uygun davranmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin her ay yaptıkları şube müdürlüğü mülakatları sonuçlarını takip eden 30 gün içerisinde açıklama sorumluluğunda olduğunu belirterek, en kısa sürede mülakat sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber