Doğu'da kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2015 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, Erzurum merkez ve güney kesimleri, Kars, Ağrı ve Ardahan'da yağmur ve karla karışık yağmur, Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars'ta sıfır, Ağrı ve Ardahan'da 1, Bitlis'te 2, Hakkari'de 3, Erzincan'da 4, Van ve Iğdır'da 5, Muş'ta 6 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 14, Erzincan'da 12, Van'da 11, Muş'ta 10, Hakkari'de 8, Erzurum ve Kars'ta 7, Bitlis ve Ağrı'da 6, Ardahan'da 5 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Erzurum'da 3, Ağrı'da 2, Bitlis'te 35, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Palandöken Kayak Merkezi'nde 105, Konaklı Kayak Merkezi'nde ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda oluşacak çığ tehlikesine karşı ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren ev ve işyerlerinin önü ile arabalarının üzerinde biriken karları temizledi. Belediye ekiplerinin cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması başlattığı kentte, karla kaplanan bitkiler ve ağaçlar kartpostallık manzara oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber