5 lira için 200 bin liralık direk hırsızlığı!

Van Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi'ne (VEDAŞ) ait demir elektrik direklerinin parçaları, hurdacılara verilmek üzere kimliği belirsiz kişilerce çalınıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2015 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 lira için 200 bin liralık direk hırsızlığı!

Tuşba ilçesinin Beyüzümü mahallesinin üst tarafından geçen ve Özalp ve Saray ilçeleriyle sınır köylerini besleyen iki enerji hattındaki demir direkler kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Bölgede revize çalışması yapan VEDAŞ Hat Bakım Şefi Şebeke Amiri Davut Yıldırım, duruma tepki gösterirken, vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Her yıl iki enerji hattındaki 160 direkte aynı sıkıntıları yaşadıklarını ve yılda iki kez revize edilen direklerin kimliği belirsiz kişilerce hurdacılara satılmak üzere parçalandığını ifade eden Davut Yıldırım, "Bu kamusal bir hizmettir. Bu parçalar hepimizin cebinden çıkıyor, elektrik hepimizindir. Bunu yapan kişiler aldıkları parçaların kilosunu 50 kuruşa hurdacılara satıyor ve hurdacılar 'bu bizim malzemelerimizdir' demiyor. Halbuki çalınan parçaların tümü numaralıdır, özeldir. Hurdacılar bu parçaları nasıl alıyorlar? Bu parçalar sadece TEDAŞ veya TEİAŞ'ta kullanılan bir malzemedir" dedi.

"BİR DİREK KIRILDIĞINDA DÖRT DİREĞİ BERABERİNDE GÖTÜRÜYOR"

Kırılan bir direğin beraberinde dört direği daha götürdüğünü ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Kış aylarında Kalecik bölgesi tarafında kimliği belirsiz kişilerce elektrik direklerinden götürülen dört parça yüzünden dört direğimiz kırıldı ve 200 bin TL'ye yeniden ihale ettik. Sattıkları para ise 2 ya da 4 TL. Biz bu konuda tüm vatandaşlardan duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü elektrik gittiğinde hepimiz elektriksiz kalıyoruz. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde hemen bizleri arayıp 'enerji yok, sürekli elektriklerimiz kesiliyor' diye şikayette bulunuyor. İşte vatandaşımız hepsini görsün. Enerji kesilmesinin nedenlerinden biri de budur."

HURDACI ESNAFINA UYARI

Bölgede 18 direğin parçalarının götürüldüğünü dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "Eğer bir iki parça daha çalınsaydı bu direkler düşecekti ve Özalp ile Saray ilçeleriyle sınır köylerindeki 50 bin vatandaş karanlıkta kalacaktı. Özellikle hurdacılardan bu tür malzeme geldiğinde almamalarını istiyoruz. Hurdacı kardeşlerimiz bir sefer bu parçaları almasalar biz bunun önüne geçeriz. Artık kimse bunları sökmez. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını, üzerine düşen sorumluluğu bilmesini istiyoruz. Ayrıca vatandaşlardan da bu tür bir durumla karşılaşmaları halinde 186'yı aramalarını bekliyoruz."

ATİLLA İDİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber