'Kopya skandalı yeni bir ÖSYM oluşturdu'

ÖSYM Başkanlığı görevini devralan Prof. Dr. Ömer Demir, KPSS'deki kopya skandalının ÖSYM'nin yeniden yapılanmasının tetikleyicisi olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2015 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kopya skandalı yeni bir ÖSYM oluşturdu'

Prof. Dr. Ömer Demir, ilk röportajını Anadolu Ajansı'na verdi.

Gündemde 2010'daki KPSS'de yaşanan kopya iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmasının olduğunun hatırlatılması ve bu konuda yeni bilgilerin olup olmadığının sorulması üzerine Demir, yeni bilgilerin ortaya çıktığının söylendiğini ancak kendisinin yeni bir bilgi görmediğini ifade etti.

Kamuoyunda konuşulan bilgilerin, 2010'daki YÖK Denetleme Kurulu'nun raporunda bulunduğunu anımsatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla, o dönemden itibaren ekstra bir bilgiyi ben şu anda görmedim. Gazetelere yansımış olan yeni bilgiler, telefon görüşmeleri hariç bu sınava giren kişilerin niteliğine, akrabalık ilişkilerine, aynı mekanlarda bulunmalarına ilişkin bilgiler o dönemlere ait.

Belki de o kopya skandalı, ÖSYM kanununun çıkartılması, buraya yeni bir çehre verilmesi, yasal statülerin oluşturulması, hukuki yaptırımların ortaya çıkması, sınav güvenliğine ilişkin yasal maddelerin oluşturulmasının tetikleyicisiydi. Dolayısıyla bu olaylar aslında bugünkü ÖSYM'nin ortaya çıkmasının sebebidir. Gecikmeli bir şekilde yargı süreci bugün yeniden konuları ele aldığı için güncelmiş gibi düşünülüyor ama bugünkü ÖSYM'ye ait durum değil o. Onu özellikle vurgulamak isterim. Orada bahsedilen, gazetelerde bugün bahsedilen işler olmasın diye yeni bir yasa çıkarıldı, bağımsız, güçlü bir enstrümanla yeni bir kurum oluşturuldu. Ve amaca ulaşıldı diye düşünüyorum. Çok şükür o günden bugüne buna benzer bir şaibe durumu söz konusu olmadı."

ÖSYM'nin yeni başkanı göreve başladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber