Sebze ve meyveler gribe karşı direnç sağlıyor

Uzmanlar, grip ve benzeri hastalıklardan korunmak için sebze, meyve ağırlıklı beslenilmesi, ılık içecekler ve bol su tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2015 15:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sebze ve meyveler gribe karşı direnç sağlıyor

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, gribe neden olan influenza virüsünün çok kolay ve hızlı bir şekilde bulaştığı belirtilerek, influenza virüsünün vücuda girdikten sonra 1-7 gün içerisinde hastalık belirtilerini ortaya çıkardığı ve ilk belirtinin 38 derecenin üzerinde ateşle kendini gösterdiği vurgulandı. Hastalığın öksürük ve hapşırık ile etrafa saçılan damlacıklarla hızla yayıldığı belirtilen açıklamada, hasta kişilerle yakın temastan kaçmak, aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağzın kapatılması, sabun ve su ile ellerin sık sık yıkanması gerektiği kaydedildi, Grip ve benzeri hastalıklardan korunmak için özellikle kış aylarında sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmesi, ılık içecekler ve bol su içilmesi önerilen açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

"Özellikle eller temiz su ve sabunla yıkanmalıdır. El yıkamada önce ellerin su ile ıslatılmasına, 3-5 ml sıvı sabunla ellerin 15 saniye ovalanmasına, ellerin ve parmakların tüm yüzeylerinin temizlenmiş olmasına ve daha sonra ellerin iyice kağıt havlu ile kurulanmasına, kullanılmış havluların çöp kutusuna atılmasına dikkat edilmelidir. Grip hastalığının tedavisi ortaya çıkan belirtilerin tedavisi şeklindedir. Ateşin düşürülmesi, burun akıntısının giderilmesi, halsizlik ve kırgınlığın giderilmesi şeklinde tedavi düzenlenir ve yatak istirahatı önerilir. Çoğu hasta 3-4 gün içinde rahatlamaktadır ve antiviral tedavi çoğunlukla gerekmemektedir. Ancak grip komplikasyon gelişme ihtimali olanlarda hekim gözetiminde antiviral tedavi başlanabilir. Bu tip ilaçlar da şikayetlerin ilk 2 gününde başlanırsa daha etkili olmaktadır. Antibiyotikler ise virüse etkili olmadığından gereksiz kullanım bakterilerin direnç kazanmasına neden olmaktadır. Özellikle grip döneminde mevsim özelliklerine uygun giyilmeli, bol sulu gıdalar, taze meyve ve sebze tüketilmelidir. Hastalar ile yakın temastan, ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber