TBMM'de işler böyle yürüyor!..

Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Antalya Milletvekili Fikret Badazlı, hazırladığı bir yasa taslağında iki milletvekili arkadaşının da imzasını taklit ettiğini söyledi. Badazlı, TBMM'de işlerin bu şekilde yürüdüğünü ileri sürdü.

Fikret Badazlı, Antalya İşçi Emeklileri Derneği'ni ziyaret etti. İntibak yasasının çıkarılması için yardım isteyen Dernek Başkanı Hasan Ekin, kendilerine daha fazla maaş bağlanmasını sağlayacak yasanın TBMM'den geçmemesini eleştirdi. Bunun üzerine Badazlı, bir yasa taslağı hazırladığını, bütün Antalya milletvekillerinin taslak altında imzasının bulunmasını istediği için de ulaşamadığı iki arkadaşının yerine imzalarını taklit ettiğini söyledi.

Taklit imzalar konusunda kendini savunan Milletvekili Badazlı, Meclis'te işlerin bu şekilde yürüdüğünü ileri sürdü. Milletvekillerinin her zaman makamlarında bulunmadığını ve bazı formalite imzaların danışmanları tarafından atıldığını belirten Badazlı, ?Bu olay, suç falan değildir. Suç olduğuna inanan varsa mahkemeye başvurabilir, ama TBMM'de işler bu şekilde yürür. Benim tek başıma hazırladığım taslak altında diğer arkadaşların da imzası olsun istedim. Ama ulaşamayınca ben onlar adına imzaladım'' diye konuştu.

?GACARA DEMİREL'

Aynı ziyarette 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında da açıklamalarda bulunan Badazlı, ?gacara' benzetmesinde bulundu. Badazlı, sözcüğü kimsenin anlamaması üzerine, gacaranın ?yaramaz çocuk' anlamına geldiğini söyledi.

Demirel'in son kez başbakanlık koltuğuna emeklilik yaşını düzelteceği sözü sayesinde oturduğunu savunan Fikret Badazlı, ?Siyaset yaptığı sürece ilk kez emeklilik yaşı konusunda sözünde durdu. Aslında sözünde durmayan gacaranın tekidir'' dedi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber